"See oli päris raske võit. Meil oli palju luhtunud võimalusi, eriti esimesel poolajal. Eesti murdis palju tööd teha ning lõpus oli meie jaoks oluline vähemalt see üks värav kirja saada ning ma olen sellega rahul."

Hodgson ei pääsenud aga Inglise vutiajakirjanike kriitilistest küsimustest – väravaid oleks võinud ju palju rohkem olla, eriti arvestades, et mängiti arvulises enamuses. "Jah, väravaid oleks võinud rohkem olla, kuid me teadsime juba siia Eestisse tulles, et see mäng ei ole mingi tilulilu. Me domineerisime isegi rohkem, kui ma alguses arvasin. Muidugi oleksime võinud rohkem väravaid lüüa, aga me ei teinud seda ja selles pole meil kedagi teist süüdistada kui ainult iseennast."

Kriitilisi küsimusi sadas Hodgsoni kraesse ka seetõttu, et Raheem Sterling ei alustanud algkoosseisus. "Natuke enne mängu tuli Raheem minu juurde ja ütles, et ta on natuke väsinud ja et ta ei tunne ennast oma parimas vormis," selgitas Hodgson, miks saatis algkoosseisus platsile hoopis Adam Lallana mitte Sterlingu. "Ma ütlesin talle, et puhaku ja et ta võib sekkuda vahetusest – niisama lihtne see oligi. Kui mul on sama positsiooni jaoks kasutada kaks mängijat ja üks neist on väsinud ning teine pulbitseb energiast, siis on ju loogiline kasutada seda, kellel energiat jagub!"

Ent inglise ajakirjanikud, kes selgelt arvasid, et Sterlingu kasutamine oleks mängu juba algusest peale rohkem energiat süstinud,ei jätnud seda teemat niisama lihtsalt rahule. Miks siis ikkagi Sterling väsinud oli – ometi noor mees, kes lisaks neljapäevases kohtumises San Marinoga mängis kaasa vaid ühe poolaja?

"Ma saan aru, et see küsimus kerkib üles, aga ega mina ei oska tema eest seda selgitada," lausus Hodgson. "Kui sul õnnestub läbi lüüa sellises meeskonnas nagu Liverpool, teha nendega kaasa imeline hooaeg, seejärel minna MM-ile ja olla seal üks väheseid mängijaid, kes vastab ootustele, seejärel tulla tagasi koju, alustada liigahooaega võibolla mitte nii hästi, kui oleks oodatud... ja sa oled samal ajal alles 19-aastane, siis see kõik mõjutab sind. Mitte ainult füüsilist poolt, aga ka sinu peas toimub palju asju. See võib olla põhjuseks," rääkis Hodgson.

Kokkuvõttes manitses ta kaasmaalastest ajakirjanikke kolme punktiga rahule jääma. "Esimese poolajaga võis ju igati rahule jääda - nii kaitse kui rünnakuga. Jah, pärast värava löömist ei mänginud me enam väga hästi, aga mängijatest võib ka aru saada – lõppude lõpuks rügad sa kõvasti tööd teha, näed palju luhtunud väravavõimalusi ning kui sa siis lõpuks selle ühe värava kirja saad, siis on tegelikult okei mõelda, et hea küll, las olla meil see üks värav."