Võistluse korraldaja on Pärnu Sadam, kes on esmaspäeval lõppevate Euroopa Meistrivõistluste peasponsor. Simultaan toimub 40 laual – 20nel 64-ruudulise kabe ning 20nel 100 ruudulise kabe laual. Sellele, kes suudab maailmameistrit võta, paneb Pärnu Sadam välja 1000eurose eripreemia.

Võistlustulle astuvad teiste seas: Pärnu linnapea Toomas Kivimägi, Pärnu maavanem Andres Metsoja, Pärnu Muuseumi direktor Aldur Vunk, KK Pärnu kapten Silver Leppik, KK Pärnu treener Heiko Rannula, sõudja Allar Raja, Pärnu abilinnapea Meelis Kukk, Pärnu abilinnapea Jane Mets, Maleliidu president Andrei Korobeinik, Kihnu Veeteed juhataja Andres Laasma, ajakirjanik Enn Hallik, Pärnu Sadama omanikud ja juhid Rein Kilk, Sander Kilk ning Mati Einmann, Eesti Kabeliidu ning Euroopa Kabeföderatsiooni president Janek Mäggi.

“Pärnu jaoks on kabe maailmameistri simultaan esmakordne ning suur au,” rääkis Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. "See on Rein Kilgi ja Pärnu Sadama järjekordne äge idee, mis toob lisavärvi ja tähelepanu sügisesse Pärnusse. Samas on ka Pärnul väga tugevaid kabetajaid – talendina tooksin välja korduva Eesti meistri juunioride klassis – Hendrik Tamme, samuti tema õe Janet Tamme. Minu osalemine simultaanil on mõistagi suur avantüür, aga olgu peale. Ilma võitluseta alla ei anna ... kuigi seekord võiks!”

„Kutsusime valitseva maailmameistri Alexander Georgievi Pärnusse simultaani andma, sest tahame proovida talle Pärnu koondvõistkonnaga anda pineva võistluse,” ütles Pärnu Sadama nõukogu esimees Rein Kilk. “Kuigi olen olnud elu aeg füüsilise spordi mees, pean lugu mõttest, et terves kehas peab olema ka terve vaim – kabe aitab treenida vaimu. Teisipäeval maailma tipp-tasemel. Kui keegi suudab selle Pärnu linna ühispingutuse käigus Alexander Georgievit võita, paneb Pärnu Sadam võitjale välja 1000-eurose eripreemia.”

Maailma Kabekonföderatsioon (FMJD, www.fmjd.org) asutati aastal 1947 Prantsusmaa, Hollandi, Belgia ja Šveitsi kabeföderatsioonide poolt. Selle peamine eesmärk oli reguleerida konkurentsi maailmameistrivõistlustel. Alates 1897. aastast kuulutasid maailmameistreid välja ainult Prantsusmaa ja Holland, mis tekitas paljudes teiste riikides soovi korrektsema konkurentsi ja võistluste korraldamise järgi ning andis tõuke rahvusvahelise organisatsiooni loomiseks. Tänaseks on FMJD kasvanud ligi kuuekümne föderatsiooniga liiduks.

FMJDst on saanud SportAccordi liige, mis liidab kõiki rahvusvaheliselt tunnustatud spordialasid. FMJD liikmelisus selles organisatsioonis (ka FIDEs ja WBFs) on osa üldisemast integreerumistrendist, millega tahetakse viia mõttesporti teiste spordialade kõrvale.

Euroopa Kabekonföderatsioon (www.europedraughts.org) on asutatud 1998. aastal 12 riigi alaliidu poolt Tallinnas. Tänaseks kuulub föderatsiooni 26 riiki. Euroopa Kabeföderatsiooni esimene president oli poolakas Jacek Pawlicki ning kuni 2007. aasta lõpuni asus föderatsiooni peakontor Poolas. Praegune president on Janek Mäggi ning Euroopa Kabeföderatsiooni peakontor asub Tallinnas Malemajas. Euroopa Kabeföderatsioon korraldab Euroopa tiitlivõistlusi kabes ning selle ülesanne on kabe kui spordiala populariseerimine Euroopas ning uute liikmesriikide kaasamine.