Albert läbis 3,86 km ujumist, 180 km rattasõitu ning 42,195 km jooksu ajaga 8:40.02, kaotades esimesena finišijoone ületanud sakslasele Sebastian Kienlele 25 minutiga.

"Ujumisdistantsi lõpetades olin seal, kus olema pidin. Rattasõidu ajal puhus ookeani poolt tugev tuul, mis tegi sõidu raskeks, ent see iseenesest sobis mulle. Jooksu teise poolega jään rahule, sest suutsin kõik rajale jätta," sõnas 35-aastane Albert pärast võistlust.

"Paraku tegin rattasõidul väikse valearvestuse - olin nimelt liiga vähe vett kaasa pannud ning keha kuumenes üle. Eriti valusalt andis see tunda jooksudistantsi esimesel pooleteisekilomeetrisel lõigul. Siis tuli aga joogipunkt ja olukord paranes," selgitas Albert, kelle paremateks etteasteteks on samal võistlusel 2011. aasta 13. ning 2013. aasta 17. koht. 

"Starti minnes oli eesmärk loomulikult oma parim tulemus teha - kuidas muidu saakski spordimees mõelda -, paraku tuli aga leppida sarnase tulemusega nagu mullu," nentis Albert.

Kuigi hooaja tähtsaimal võistlusel ei suutnud Albert head vormi tulemuseks realiseerida, pole põhjust pead norgu lasta. "MM-il 20 hulka pääsemine pole kunagi kerge. Tegin kokkuvõttes elu parima täispika hooaja - kolmel läbitud Ironmanil sain 1., 5. ning 19. koha."

Hawaii Ironmaniga tõmbas Albert oma hooajale joone alla, ent pikka puhkust ei saa ta endale lubada. "Mõned nädalad saan taastuda, aga seejärel tuleb uueks hooajaks valmistuma hakata. Et ka järgmisel aastal Hawaii Ironmanile pääseda, peab hooaega alustama varakult," lisas ta.