Hodgsoni sõnul oodatakse homsest mängust Eestiga muidugi võitu – ning see tähendaks, et valiktsüklit on alustatud kenasti kolme võidu ja üheksa punktiga. „Kuid kokkuvõttes on võidud-kaotused vaid statistika. Tegelikult loeb meile siiski vaid see, et me pääseksime 2016. aasta Euroopa meistrivõistlustele ja et meil oleks seal välja panna tugev meeskond,“ rääkis Hodgson, kes maandus koos koondisega Tallinnas vaid umbes tund aega enne pressikonverentsi.

Hodgson kinnitas, et vaatamata lühikesele taastumisajale neljapäevaõhtuse San Marino mängu ja homse Eesti kohtumise vahel, on tema meeskond heas tujus ja mänguvormis. „Kõik on hästi ja kõik on terved. Taastumise ja puhkuse aeg on olnud lühike, kuid õnneks pole keegi saanud vigastada,“ rääkis ta.

Koondise kapten ja kuulsaim pallur, ründaja Wayne Rooney lisas, et tema jaoks isiklikult pole lühike taastumisaeg probleem. „Mina tunnen ennast hästi, aga ma olen ka sellise graafikuga harjunud Manchester Unitedis, kus Meistrite liiga tõttu tuleb tihti mängida lühikeste puhkepausidega. Koondise jaoks on selline asi uus ja harjumatu, aga mängijana tahad ju ikka mängida nii palju kui võimalik.“

Inglise koondis Tallinnas staadionimurul trenni ei teinudki, platsil tehti vaid lühike jalutuskäik. „Muruplats on väga heas korras. See, et me siin trenni ei teinud, sellel pole midagi pistmist staadioni seisukorraga, vaid rohkem ajavahe ja muude teguritega,“ sõnas Hodgson, kes ise platsiga tutvumise ajal pikalt eraldi Raheem Sterlinguga rääkis.

Millest peatreener Sterlinguga vestles? „Ma võiksin seda muidugi öelda, aga ei hakka ütlema. Mul pole kombeks oma eraviisilisi vestlusi meediale avaldada,“ sõnas Hodgson heatujuliselt. Inglise ajakirjanikud vastasid sellele naerupahvakuga.

Hodgsoni sõnul on tal selge pilt, keda homses mängus Eesti vastu platsile saadab, kuid ajakirjanikele ta seda paljastada ei soovinud. „Teatan ka meeskonnale homse algkoosseisu õhtul hotellis, kui meil on kogunemine,“ ütles peatreener.

Hodgsoni käest küsiti ka tema arvamust selle kohta, kas nõrgemad jalgpalliriigid peaksid tema arvates enne valikmängude tsüklit läbima eelringi. „See on asi, mida peavad arutama UEFA inimesed,“ vastas Hodgson diplomaatiliselt. „Minu käest on seda ka varem küsitud ja ma olen ikka vastanud, et see tooks kaasa erinevaid logistilisi küsimusi ja probleeme kalendriga, lisaks ka veel moraalse küsimuse, miks peaksid osad riigid olema vähem väärtuslikud kui teised, aga lõppude lõpuks on see UEFA otsus.“

Ta ei soovinud Eesti koondise nõrkusi ja tugevusi reastada. „Treeneri töö on niigi raske, ja kõige vähem tahad sa siis seda, et keegi, kes asja absoluutselt ei tunne, tuleks sulle ütlema, mis on hästi ja mis on halvasti. Ilmselt teab Magnus Pehrsson ise kõige paremini, millised on tema koondise nõrkused ja tugevused.“

Hodgson kiitis aga Eesti riigi ja siinse jalgpalli arengut. „Käisin siin esimest korda 22 aastat tagasi ja selle aja jooksul on Eesti ja siinne jalgpall kohutavalt palju arenenud. Tean, et tegemist on korraliku meeskonnaga, hästi organiseeritud tiimiga. Meil on Eesti kui vastase suhtes palju austust,“ lisas ta.

Ka Rooney sõnul ei alahinda keegi meeskonnas Eesti tiimi. „San Marino vastu saime me ilusa võidu, aga nüüd ootame juba uut mängu. Sellest tuleb raske mäng ning me peame tegema kõik, et püsida kõik 90 minutit keskendunud. Ma ei usu, et me oleks liigselt enesekindlad sellele mängule vastu minnes, kuid oleme mänguks igati valmis ja teame, mida peame tegema.“