Teatud riikide loobumine on aga mõtte idanema pannud näiteks Argentina Olümpiakomitee juhtidel, kes näevad siin oma võimalust. Taliolümpia pole küll varem kunagi toimunud maakera lõunapoolusel, kuid millalgi on ikka esimene kord. Argentina kõrged spordiametnikud on tulnud lagedale ideega viia taliolümpia tulevikus läbi Lõuna-Ameerika lõunatippu jäävas Patagoonias, kuhu ulatub otsapidi Andide mäeahelik. See tähendaks taliolümpia nihutamist meie mõistes suve keskele.

Samas piirkonnas, täpsemalt naaberriigis Tšiilis on korra peetud mäesuusatamise maailmameistrivõistlusi (1966), mis leidsid aset augustikuus. 

2022. aasta jalgpalli MM-finaalturniir veebruarisse ja taliolümpia augustisse? Miks ka mitte, kui me nii või naa astume pidevalt samme avatuma ühiskonna poole. Ka need arusaamad võivad olla aegunud, et taliolümpia peab toimuma talvel ja jalgpalli MM suvel.

Argentina pealinnas Buenos Aireses viiakse 2018. aastal läbi ROK-i egiidi all toimuv noorte suveolümpia. Buenos Aires kandideeris ka 2004. aasta olümpialinnaks, kuid sai valimistel kõige vähem poolthääli.