Jaapanis Yokkaichi haigla intensiivraviosakonnas viibiva Bianchi seisund on jätkuvalt kriitiline, aga stabiilne, kirjutab Sportsmole.co.uk. Viimase ööpäevaga ei ole tema seisundis muutusi toimunud.

Bianchi vanemad on palunud oma poja raviks appi professor Gerard Saillanti, kes aitas sel kevadel suusaõnnetusest paranevat Schumacherit.

Saillant lendas esmaspäeval juba Jaapanisse. Tunnustatud ajukirurg hakkab suhtlema otseselt Bianchi perekonnaga, et vahendada neile raviarstide informatsiooni.

Eile avaldas vormelisõitja meeskond Marussia Bianchi perekonna nimel pressiteate, kus seisis: "Julesil on difuusne aksonite kahjustus ning tema seisund on kriitiline, kuid stabiilne. Haigla meditsiinipersonal pakub talle parimat ravi ja hoolt ning me oleme tänulikud kõige eest, mis nad on Julesi heaks teinud."

Difuusne aksonite kahjustus on kõige tüüpilisem, kuid samas ka kõige raskemate tagajärjedega ajuvigastus. Umbes 90% selle diagnoosiga ellujäänututest ei tulegi enam teadvusele ning need 10%, kes üles ärkavad, on enamasti raskesti halvatud.

Bianchi sõitis pühapäeval Suzuka etapil otsa Adrian Sutili masinat teisaldanud rajatraktorile. 25-aastasele prantslasele tehti samal õhtul kolm tundi kestnud ajuoperatsioon.