Kuigi suurtes korvpalliriikides loetakse noormängijateks vaid neid, kes on saamas või äsja saanud täisealiseks, siis põnevuse säilitamiseks (Eesti meeskondade põhiviisikutes lihtsalt pole ühtegi teismelist mängijat) arvestagem antud ülevaates mõiste "noored" all kõiki kuni 25-aastaseid mehi.

BC Kalev/Cramo 68:58 Tartu Ülikool/Rock

Kahekohalise arvu punktideni jõudsid mõlema meeskonna peale kokku viis meest, neist üks oli eestlane (Joosep Toome, 11p). 

Kalev/Cramo noorte panus: 6 punkti. 23-aastane Rain Veideman tõi küll 6 punkti, ent jäi oma paremate päevade esitustest kaugele. See-eest 23-aastase Martin Dorbeku ja 24-aastase Erik Keeduse mänguga võib rahule jääda: kuigi punkte kumbki ei visanud, täitsid mõlemad oma põhiülesande - kaitses kõva - kenasti ära. Sten Olmre ja Kristjan Kitsing väljakule ei pääsenud.

TÜ/Rocki noorte panus: 8 punkti. Kui 7 punkti visanud Tanel Kurbas sai tänavu 26 ning seetõttu antud arvestuses kirja ei lähe, on Timo Eichfuss veel viimaseid nädalaid 25 ning just tema tõi kõik tartlaste 8 "noorte" punkti. Eichfuss pääses mängu 11 minutiks, sooritas 4 pealeviset, millest 3 tabasid. Lisaks läbis korvirõnga ka ainus teele saadetud vabavise. Mänguminuteid ning visete kvaliteeti arvestades igati korralik mäng. Kent-Kaarel Vene, Kristen Meister ning Saimon Sutt väljakul ei käinud.

TTÜ KK 79:64 TLÜ/Kalev

Kahekohalise punktiarvuni jõudsid kokku seitse mängijat, neist suisa viis olid eestlased. 

TTÜ noorte panus: 40 punkti. Kuigi Kiur Akenpärg ja Mooses Kaja on märkamatult 20ndate teise poolde sõudnud ning arvesse ei lähe, viskasid noored sellegipoolest pooled meeskonna punktidest. Nii Joonas Järveläinen kui Toomas Raadik tõestasid vähemalt TLÜ/Kalevi suguse meeskonna vastu, et on juba hooaja alguses üsna heas minekus. Just need kaks meest, kel vanusevahe täpselt kaks päeva (mõlemad sündinud 1990. aasta augustis), ongi ühed vähestest koduses liigas pallivatest noortest, kes kannavad alanud hooajal oma koduklubis põhiraskust. Põlvevigastusest taastuv Jaan Puidet viskas 3 punkti, võttis 7 lauapalli ning andis 4 korvisöötu, Siim Raudla kontole kanti 2 punkti, 2 lauapalli ja 6 resultatiivset söötu. Priidik Ulp, Ekke Lõhmus, Aleksander Kaaberma ega Rain Koort mängu ei saanud.

TLÜ/Kalevi noorte panus: 0 punkti. Jah, Kalle Klandorfi meeskond on olnud aastaid noormängijate kasutamise osas TTÜ meeskonna vastand ning erand pole ka alanud hooaeg. Kui meeskonna noorim eestlasest korvi visanu oli 26-aastane Ivar Tulit, siis vähemalt võõrleegionäridega üritatakse meeskonda natukenegi nooruslikkust tuua - kolme hetkel klubis viibiva välismaalase vanus on 23, 23 ja 24 aastat. Madis Pärn, Tony Liivak ja Kris Killing said küll platsile, ent punktiarvet avada ei jõudnud.

KK Pärnu 77:75 TYCO Rapla

Kahekohalise arvu punktideni jõudsid kuus mängijat, neist viis räägivad eesti keelt. 

Pärnu noorte panus: 12 punkti. Tuleb tõdeda, et Pärnu, kellel on tänavu vähemalt meistriliiga noorim peatreener (31-aastane Heiko Rannula), võib mängida kõigi pronksi eest võistlevate meeskondadega küll võrdselt, ent mitte tänu noortele. Võidu Rapla üle tõid kolmik Renato Lindmets, Janis Vahter ja Sandis Silavs, samal ajal kui noortest said silmad pähe vaid 22-aastane Rannar Raap (7p) ning 17-aastane Robert Valge (5p). Taavi Hämarsalu punkte ei toonud, Mihkel Kirves, Andres Andrei ning Ken Kuber jäid mänguminutiteta.

Rapla noorte panus: 29 punkti. Sarnaselt Pärnule on põhitegijad vanameistrid - Andre Pärn ja Rait Keerles -, kuid suvepealinna meeskonnast selgelt suurem osa on noortel. Mullu kehva hooaja teinud Martin Paasoja ning tänavu suvel koondises head minekut näidanud Rait-Riivo Laane - vanust mõlemal 21 aastat - viibisid väljakul 34 minutit ning viskasid vastavalt 14 ja 8 punkti. Ka 20-aastane Oliver Metsalu andis oma panuse - 7 punkti. Karl-Johan Lips ja Hendrik Ruut mänguaega ei saanud.

Rakvere Tarvas 95:93 Valga Maks ja Moorits

Kahekohalise arvu punktideni jõudsid suureskoorilises mängus üheksa meest, neist neli on eestlased.

Rakvere noorte panus: 46 punkti. Andres Sõbra õnneks mahuvad meie arvestusse napilt nii Mario Paiste kui Sten Sokk (mõlemad 25-aastased), kes tõid kahepeale kokku 27 punkti, 10 korvisöötu ning meelitasid vastastelt välja 10 viga. Kui kahe nimetatud mängumehe kahekohaline punktiskoor üllatus polnud, siis 20-aastane Martin Jurtom paistab olevat mänginud end tõepoolest Tarva põhikoosseisu. Valga vastu igati soliidsed 13 punkti, olgugi, et lauapalle kogunes vaid üks ning korvisööte mitte ühtegi. Oma mulluse koduklubi vastu mänginud 24-aastane Robert Peterson viskas 5 silma, Sander Saare jäi nulli peale. Taavi Veevo ja Sander Ramul punktiarvet ei avanud.

Valga noorte panus: 5 punkti. "Läti" meeskonnas saavad eestlastest korralikult mänguaega vaid Kristo Saage, kellest saanud juba ammu vana ja kogenud mängija, ning Kristjan Evart. Just 24-aastane Evart päästis Valga oma 5 punktiga nullipoisi saatusest ning jääb üle vaid loota, et tugevate võõrleegionäride toel saab ka tema oma trumpi ehk kaugviskeid vabalt positsioonilt varasemast enam teele (ja ka sisse) saata. Brendon Paidra, Erik Kerk, Oliver Kaljuvee ning Karl-Eduard Möldre väljakul ei käinud.

Lühikokkuvõte. Kui kaks suurt - Kalev/Cramo ja TÜ/Rock - mängisid kohe avavoorus omavahel ning seetõttu kohalikke mängumehi katsetada väga ei tahtnud, siis ülejäänud meeskondade noormängijate hetkeseisust sai nädalavahetusel üldpildi kätte. Seis pole küll roosiline, ent käputäis noori (puhtalt avavooru põhjal Keedus, M. Dorbek, Järveläinen, T. Raadik, Paasoja, Laane ja Jurtom) EM-koondisse pääsemise lootusi ilmselt maha pole veel matnud.

*Arvesse on võetud kõik kuni 25-aastased Eesti mängijad
*Audentese SG/Noortekoondis avab hooaja alles 4. novembril