Bianchi sattus tugevas vihmasajus peetud Jaapani etapil avariisse võistluse lõpuringidel, kui sõitis kurvist välja ja põrkas kokku teisaldustraktoriga, mis oli tulnud eemaldama kaks ringi varem samas kurvis avarii teinud Adrian Sutili masinat.

"Kui me saadame iga väljasõidu järel turvaauto rajale, tuleb liiga palju sekkumist. Ma ei leia, et korraldajaid saab selles õnnetuses süüdistada. See oli väga-väga ebatavaline õnnetus, sest kaks masinat sõitsid täpselt sama trajektoori mööda rajalt välja," ütles Stewart Inglismaa ajalehele Daily Mirror.

"Peame mõistma, et vormel-1 on maailma parim riskide maandaja. Viimasest surmaga lõppenud õnnetusest on möödas 20 aastat, viis kuud ja neli päeva. Ühelgi spordialal, olgu see siis ratsutamine, ragbi, mägironimine või mootorrattasõit, pole selliseid turvameetmeid kui vormel-ühes. Samas on iga pileti taga kirjas, et motosport on ohtlik ja seal juhtub õnnetusi. Bianchi avarii puhul oli tegemist väga suure ebaõnnega," lisas 75-aastane šotlane.

Avariis raske peatrauma saanud Bianchile tehti pühapäeva õhtul kolm tundi kestnud ajuoperatsioon. Viimastel andmetel ei suuda 25-aastane prantslane iseseisvalt hingata ning on jätkuvalt väga kriitilises seisundis.