Viimase naiskonnana kindlustas pääsu kuue hulka tiitlikaitsja Venemaa, kes oli otsustavas mängus 3:0 (26, 18, 17) üle Serbiast, teatab volley.ee.

Venelannade võitu andis suurima panuse 19 punkti toonud Natalja Gontšarova, Tatjana Košeleva kogus 17 ja venelannade superstaar Jekaterina Gamova 12 silma. Serblasi ei suutnud 7. kohast kõrgemale aidata ka naiskonna parimana 17 silma kogunud Tijana Boskovic.

Eesti võrkpallipublikule on Boskovic tuttav tänavu augustis Tartus toimunud naisjuunioride EM-finaalturniirilt, kus just tema - serblannade kapten ja MVP auhinna pälvinu, mängis suurimat rolli Serbia juunioride triumfis.

Ühtegi kaotust ei ole alagruppide ja vahegruppide järel tunnistanud vaid üks naiskond, kelleks on F-vahegrupi parim Brasiilia. Pühapäeval mängis Brasiilia kindlalt 3:0 (23, 22, 21) üle seni samuti võitude lainel seilanud ja edasi pääsenud USA.

E-grupi võitjana pääses edasi võõrustaja Itaalia, kes eile oli 3:1 parem Hiinast - naiskonnast, kes lõpetas vahegrupi teise kohaga ja püsib samuti konkurentsis. Pääsu kuue parima hulka tagas ka turniiri järjestikuste võitudega alustanud, kuid kahes viimases mängus napilt 2:3 kaotajaks jäänud Dominikaani Vabariik.

Koos Serbiaga jäi lõppkokkuvõttes seitsmendat kohta jagama Jaapan, üheksanda koha saavutasid tänavusel MM-finaalturniiril Saksamaa ja Türgi.

Naiskonnad jätkavad nüüd mänge kahes kolmikus, mõlema kolmiku kaks paremat pääsevad poolfinaali. Finaalturniiri kolmanda ringi mängud peetakse Milanos kolmapäevast reedeni, nädalavahetusel on kavas poolfinaalid ja otsutavad kohamängud.