Pärast arvuka osavõtjaskonnaga lastejooksusid nii Paides kui ka Türil anti start Kirnast lühemale 6,5 kilomeetrisele jooksutrassile. Esimene vahefiniš oli juba 200 meetri kaugusel stardist ja selle võitis pika edumaaga Andi Noot. Pärast vahefiniši võitmist jätkas ta sama marulises tempos ning võitis ka teise vahefiniši ja saabus võitjana finišisse. Edu teisena lõpetanud Raimond Valleri ees oli koguni 1 minut ja 42 sekundit. Kolmanda koha sai Olavi Allase. Kirna-Türi distansil oli 1424 finišeerijat. Sellest enam on lühikesel distantsil olnud finišeerijaid ainult 1986. ja 1985.aastal.

Pool tundi hiljem anti Paides start jooksu 13,6 kilomeetrisele põhidistantsile. Kuigi finišeerijaid oli võrreldes lühema distantsiga poole vähem, 734, siis kogu Eesti pikamaajooksu paremiku osalemine tegi jooksust tõelise maiuspala. 2002. aastast püsinud Pavel Loskutovi rajarekordi jooksid üle koguni kolm esimest finišeerijat. Mullust jooksuvõitu kordas Keenia võistleja Ibrahim Mukunga, kes jooksis kehtivast rajarekordist 26 sekundit kiiremini, teisena lõpetas Roman Fosti, kes oli rajarekordist 20 sekundit kiirem ning kolmas Priit Aus jooksis kehtivast rajarekordist kiiremini 16 sekundit.

Pikka aega püsis Fosti ja Ausiga kolmanda koha konkurentsis Sergei Tšerepannikov, kes lõpetas neljanda kohaga, viies oli Argo Jõesoo ning kuues Kaur Kivistik. Paide-Türi distantsi esimese vahefiniši, mis oli stardist 250 meetri kaugusel, võitis Mikk Pärnaste. Ülejäänud kolm vahefiniši võitu kuulusid kõik Ibrahim Mukungale.

Esimesena maailmas kavas olnud 200 meetri lõpuspurt, kus 33 esimesel finišeerijal fikseeriti distantsi viimase 200 meetri läbimise aeg, võitis 27,5 sekundiga Kaur Kivistik. Kõige kiiremale Paide-Türi Rahvajooksu finišeerijale, kes eelmisel päeval startis Tartus poolmaratoni või maratoni distantsil, võitis samuti Kaur Kivistik. Märkimist väärib, et 33. Paide-Türi Rahvajooks on 21 esimese võistleja aegade osas kõigi aegade kiireim jooks. Teiste alade võistlejatest sai kõrgeima koha laskesuustaja Daniil Steptšenko.

Naistest saavutas juba kaheksanda Paide-Türi Rahvajooksu võidu Jekaterina Patjuk, teine oli Egle Mätas ning kolmas Olga Andrejeva.