10 kilomeetriks oli toimunud esimene äraminek. Eelmisel aastal Torinos isikliku rekordi 2:32.22ni viinud Tõnu Lillelaid jõudis Annelinna 47 sekundilise eduga ultratriatlonisti ja eelmise aasta kolmanda mehe Rait Rataseppa ja suusatreeneri Vahur Teppani ees. Üks favoriite ja eelmise aasta teine mees Valdis Nilovs kaotas Lillelaiule 10. kilomeetril 1:29. 

Poolel maal jätkas Tõnu Lillelaid head jooksu ning vahe oli kärisenud juba 1 minuti ja 3 sekundi peale. Vahetunud olid aga jälitajad - koos järgnesid Lillelaiule Hasso Paap ja Mario Mustasaar. Rait Ratasepp oli jäänud liidrist 2 minuti ja 7 sekundi kaugusele. Suurest mängust oli väljas Valdis Nilovs, kes kaotas liidrile juba pea 4 pool minutit. 

12 kilomeetrit enne lõppu sai selgeks, et esikolmikukohad jagatakse täna nelja mehe vahel. Tõnu Lillelaid püsis vapralt liidrina, olles kasvatanud edu 1 minuti ja 47 sekundi peale. Lillelaiule järgnes sama tandem – Paap, Mustasaar. Rait Ratasepp kaotas jälitajatetandemile omakorda 2 minutit ja 2 sekundit, olles 30. kilomeetril neljandal kohal. 

Finišisse jõudis pea terve jooksu üksi jooksnud Tõnu Lillelaid uhkes üksinduses ajaga 2:32:52, jäädes isiklikule rekordile alla poole minutiga.

"Tegelikult oli mul suurem eesmärke joosta isiklik rekord. Kuna sellest jäi puudu,
proovisin kohta hoida. Rada oli mõnus, ilm ja tempo olid head. Kuna kolm
nädalat tagasi maraton ebaõnnestus siis tulin siia ennast realiseerima."

Teisena lõpetanud Mario Mustasaart edestas Lillelaid 1 minuti ja 39 sekundiga. Võimsa lõpu tegi Rait Ratasepp, kes jooksis end viimaste kilomeetritega kolmandaks ning lõpetas ajaga 2:36:53. 30. kilomeetril 2.-3. kohal jooksnud Hasso Paap sai lõpukilomeetritel haamri ning lõpetas 11. kohaga.

"Üks kergemaid maratone, kus raskeid hetki ei tekkinudki. Siiamaani ei tea paremat maratoni. Eriti meeldivad kruusalõigud, mis lasevad jalgadel taastuda. Võtsin sihiks rekordi, aga nägin, et suudan kiiremini liikuda. Hoidsin tempot, kellegagi kaasa ei läinud." oli rahul ka Mario Mustasaar.

Naiste maratoni võitis sel hooajal juba kuuenda maratoni läbinud Annika Vaher ajaga 3:09:27. Teine oli Margit Mälter ajaga 3.13:53 ja kolmas Maris Tamm 3:16:53.

"Mul on järjest kolmas maraton. Jooksin Tallinnas ja 6 päeva tagasi Berliinis. Võidumõtetega
seepärast ei läinud, aga kaotasin oma isiklikule vaid 12 sekundit. Olen muidugi rahul!" kinnitas Annika Vaher.

Poolmaratoni võitis Kaur Kivistik ajaga 1:09:55. Naisest oli parim Lily Luik uue isikliku rekordiga 1:18:54.