Rahvusvahelise kabe EMi turniir kestab 13. oktoobrini ning võistluspaik on samuti Hotell Euroopa.

Kohal on ligi 150 tippkabetajat 27 riigist, muuhulgas valitsev maailmameister Alexander Georgiev Venemaalt ning valitsevad Euroopa meistrid Aleksei Chižov Venemaalt ning Zoja Golubeva Lätist. Nii meeste kui naiste maailma TOP 10 mängijast on kohal 8. Kokku osaleb ligi 20 Eesti kabetajat, teiste seas suurmeistrid Kaido Leesmann, Urmo Ilves ja Arno Uutma, 2014. aasta Eesti meistrid Argo Unnuk ja Piret Viirma ning Eesti juunioride paremik.

Voorude ajal on võimalik kõigil huvilistel võistlusi jälgida. Täpsem info on üleval Euroopa Kabeföderatsiooni kodulehel www.europedraughts.org. Võistluste peasponsor on Pärnu Sadam, lisaks toetavad Tallinna linn, Hasartmängumaksu nõukogu, Kultuurkapital.

Võistluste avamisel Tallinna Raekojas osalevad Maailma Kabekonföderatsiooni (FMJD) president Harry Otten, kultuuriminister Urve Tiidus ning Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart.

„Kabemaailma tähtsuselt teise tiitlivõistluse teistkordne korraldamine Tallinnas kinnitab, et Eesti on suutnud õigustada talle teiste Euroopa riikide poolt antud usaldust – alates 2007. aastast asub Euroopa Kabeföderatsiooni peakontor Tallinnas,” ütles kultuuriminister Urve Tiidus. „Oluline on, et me ei püüa spordimaailmas mitte ainult saavutusmedaleid, vaid tahame ka võistluste korraldamises olla kõrgel tasemel. Kabe on seda viimasel kümnekonnal aastal suutnud. Mõttetegevust nõudvate mängude edendamine on valmisprogrammeeritud tehnoloogiamängude võidukäigu kõrval üks tänuväärt asi.”

„Tallinnas on 8 aastat järjest peetud igal aastal kabe suurvõistlusi, muuhulgas täisajakontrolliga pikas mängus individuaalsed Euroopa meistrivõistlused rahvusvahelises kabes 2008. aastal ning nüüd taas,” ütles Tallinna linnapea Edgar Savisaar. „Võin julgelt öelda, et ei ole ühtki teist spordiala, kus Eesti taasiseseisvumise järel oleks Tallinnas selgunud niivõrd palju Euroopa meistreid kui kabes – Tallinn on vaieldamatult Euroopa kabepealinn ning mul on hea meel, et Tallinna linna toetus on aidanud seda saavutada. Loodan, et Euroopa Kabeföderatsiooni peakorter jääb Tallinna ka peale tuleva aasta augustis toimuvaid Euroopa kabeföderatsiooni presidendivalimisi veel 4 aastaks.”

„Eesti on olnud silmapaistavalt palju saavutanud kabemaa,” märkis Maailma Kabeföderatsiooni (FMJD) president Harry Otten. „Mul on suur au koos riigi ja linna esindajatega avada Tallinnas järjekorras 18. Euroopa meistrivõistlused rahvusvahelises kabes. Eestit ja Tallinna iseloomustab kõrgetasemeline korraldus ning nii avaliku kui ka erasektori tugi. Usun, et tänu Eesti Kabeliidu ning Tallinnas asuva Euroopa Kabeföderatsiooni tõhusale tööle on kabe populaarsus kasvanud kogu Euroopas ning kuna Euroopa on maailma vaieldamatult tugevaim kabemaailmaosa, siis võib öelda, et kabe tuntus on suurenenud kogu maailmas.”

„Otsustasime Euroopa meistrivõistlusi toetada ka põhjusel, et kabes on võimalik igal inimesel mängida nii Euroopa kui ka maailmameistri vastu,” ütles Pärnu Sadama nõukogu esimees Rein Kilk. „Seepärast kutsusime valitseva maailmameistri Alexander Georgievi Pärnusse simultaani andma – see põnev sündmus leiab aset 14. oktoobril kell 10.00 Pärnus. Paneme talle vastu kogu Pärnu esinduse 40 laual. Kuigi olen olnud elu aeg füüsilise spordi mees, pean lugu mõttest, et terves kehas peab olema ka terve vaim – kabe aitab treenida vaimu. Lähipäevil juba maailmatasemel. Kui keegi suudab selle Pärnu linna ühispingutuse käigus Alexander Georgievit võita, paneb Pärnu Sadam võitjale välja veel täiendava 1000-eurose eripreemia.”

„Kahed Euroopa meistrivõistlused järgneva kahe nädala jooksul on meile suur au,” märkis Eesti Kabeliidu ning Euroopa Kabeföderatsiooni president Janek Mäggi. „Lisaks välkkabe ja pika mängu Euroopa meistrivõistlustele toimub Tallinnas ka Maailma Kabeföderatsiooni juhatuse koosolek, mistõttu kahe nädala jooksul on Tallinnas koos kogu kabemaalima absoluutne eliit – nii organisaatorid kui ka valdav osa tippmängijatest.”