TALLINN, Salme Kultuurikeskus: Eakate Festival ja liikumissaal, kell 10.00–19.00. Festivali kaks päeva (1.–2. okt) on täis kohtumisi omaealistega, muusikat, tantsu ja etteasteid, kavas on kasulikud loengud ning tutvustatakse huvitavaid tooteid ja teenuseid. Festivalil tuleb juttu ka eakate võimlemisest – millise koormusega ja kuidas oleks mõistlik igapäevaselt võimelda, samuti on mõlemal päeval võimalik osa võtta tervisevõimlemisest.

JÕGEVAMAA, Põltsamaa linn, Kuningamäe terviserajad: Orienteerumismatk jalgratturitele ja käijatele Jõgevamaa Spordiliidu Kalju 25. aastapäevaks, kell 16.30–19.00. Matkale on oodatud kõik – vanad ja noored, toimub ka valikorienteerumine.

RAPLAMAA, Rapla, Viljandi mnt 69: Kepikõnnikoolitus, kell 18.00–20.00. Kavas on 45 minutit teooriat ja 45 minutit praktikat kepikõnni kohta. Korraldaja on Eesti Kepikõnniliit. Oktoober on kepikõnnikuu, osale ja liigu terviseks!

Peale selle on terve nädal kogu Eestis käimas MOBO terviseliikumise arvestus. Kõigi usinate vahel, kes on selle nädala jooksul külastanud vähemalt 10 erinevat kontrollpunkti ja teinud MOBO äpiga märke loositakse välja MoveWeeki teemalisi meeneid.

Käimas on ka riikidevaheline ENDOMONDO arvestus, kus mõõtu saab võtta teiste Euroopa riikidega. Loeb see, kes kui palju kaloreid kulutada jõuab, arvesse lähevad kalorid, mis on kulutatud 29. septembrist kuni 6. oktoobrini. Igasugune liikumine loeb ja kõigil on võimalus võita! Selleks tuleb MOVE Weeki kodulehel Eesti tiimiga liituda ja liikuma hakata! Liituda saab SIIN.

Kõigile koolidele mõeldes on  Move Weeki raames valminud kerge aeroobne liikumisvideo “Liikumisminut” Märt Aguga peaosas, kus lapsi kutsutakse tundide vahepeal või miks mitte ka tunni ajal ennast liigutama Põhja-Tallinna hoogse loo rütmis. Videot saab vaadata SIIN.

Hüva liikumist!

Hea lugeja! See artikkel on saadetud läbi Delfi "Saada kaastöö" rubriigi. Kirjuta huvitavatest üritustest, õpetlikest kogemustest ja muust põnevast ka sina!