Kuigi Kullast nimetatakse rahvusvahelises meedias rohkem Soome meheks ja tal on Soome krossisõitja litsents, on ta sama hästi ka "meie oma". Harri sõidab MM-sarjas Eesti tiimi Sahtar KTM Racing tsikliga ning osaleb MM-sarja kõrvalt rohkem Eesti kui Soome meistrivõistlustel. Oma puhkusedki veedab ta meelsamini isakodus Väike-Maarjas kui Helsingis.

"MX2-s pole mulle Eestis tänavu vastaseid olnud. Olen alati suhteliselt kindlalt võitnud. See räägib enda eest," õigustab ta oma kohalolekut Eesti koondise ühistreeningul.

Kullas on Soome koondisega Rahvuste krossil käinud neljal korral, esimest korda 2008. aastal, kui ta oli alles 16-aastane. Toona pälvis ta ka Rahvuste krossi parima noore sõitja auhinna ning vedas põhjanaabrid korralikule 11. kohale.

Eestlased on Kullast enda koondisse püüdnud saada ka varem, kuid alles tänavu avanes selleks hea võimalus. Esialgu tundus, et soomlased ei pane rahaliste vahendite puudumisel üldse sel aastal koondist välja ning Sahkar tiimi juht Lauri Roosiorg, kes tänavu ka Rahvuste krossi koondise kokku pani, kasutas juhust Kullas Eestile napsata.

Kullas usub, et Eesti on võimeline sõitma esikümne kohtadele. "Kõige tähtsam on saada kvalifikatsioonist A-finaali. Tehnikaspordis võib kõike juhtuda, aga arvan, et sellega ei tohiks probleeme tekkida. Kui top 10-sse saame, on juba päris hea, iga koht edasi juba väga hea. Meie eesmärk on anda endast kõik," ütles ta.

Rahvuste kross toimub sel nädalavahetusel Lätis Kegumsis. Lisaks Kullasele kuuluvad Eesti koondisse Tanel Leok ja Gert Krestinov.

Laupäeval on kavas kvalifikatsioonisõidud, kus sõelutakse 34-st riigist välja need 20, kes jätkavad pühapäeval A-finaalis. Kõik ülejäänud selgitavad pühapäeva hommikul endi seast B-finaalis veel viimase lõppvõistlusele pääseja.

Viimases etapis võistlevad kõik klassid omavahel (MX2 + MX1, MX2 + Open ja MX1 + Open). Esimesel kohal lõpetav sõitja toob oma koondisele 1 punkti, teine koht 2 punkti jne. Kolme sõidu peale halvim tulemus tühistatakse. Võidab madalaima skoori kogunud tiim.

Eesti koondise parim koht pärineb aastast 2004, kui Tanel ja Aigar Leok ning Juss Laansoo tulid Hollandis neljandaks.

Vaata pikemat intervjuud Harri Kullasega videost!

Eesti tiimi esitlus ja ühistreening toimus täna Tartus Lange motokeskuses. Vaata galeriid!