Kehralastelt kaks erinevat mängulõppu

Kehralaste tabeliseis võiks paremgi olla, sest laupäevases kodumängus mängiti Vilniuse VHC Šviesaga 30:30 (13:12) viiki, kuigi kümme minutit enne lõppu oldi viie väravaga ees. "Lubamatu mängulõpp meie poolt," sõnas peatreener Jüri Lepp. "Käsipallis juhtub harva, et mäng niimoodi käest antakse, aga näe, meie oskasime lõpus arvulises ülekaalus mängides endale kaks väravat sisse lasta. Õnneks saime viigi, Balti Liigas on iga punkt tähtis."

Pühapäeval pakkusid kaks Eesti tippklubi Kehras nauditava lahingu, kus avapoolajal korraks kuue väravaga taga olnud Kehra 27:25 (13:15) võitjana väljus. "Tegime eelmisest päevast järeldused ja kuigi Serviti on heas vormis ning alustas väga kõva tempoga, saime mingil hetkel kaitse pidama. Ja sellest kõik algab, ent ka rünnakul leidsime paremaid lahendusi ning ei rabistanud enam, nagu laupäeval. Olen teenitud kolme punktiga rahul," tunnistas Lepp.

Balti Liiga põhiturniiril peab iga klubi sel hooajal vaid kümme kohtumist, mis tähendab, et võrreldes mulluse 14-mängulise hooajaga on punktid oluliselt väärtuslikumad. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper sõidab kahe nädala pärast Valgevenesse. "Ees on pikk ja raske reis ning mängud tugevate vastastega. Nelja hulka pääsemiseks tuleb ka võõrsilt punkte noppida, nii et tahame ka sealt vähemalt üht võitu," kinnitas Lepp.

Mustingul oma mängijatele etteheiteid pole

Päev enne põnevusetendust Kehras käis Põlva Serviti Soomes, kus jäädi hooaja avakohtumises alla Cocksile 23:29 (11:14). Põlvalaste peatreener Kalmer Musting: "Oli kaks rasket mängu, täpselt nagu arvasimegi. Mõlemad kohtumised kulgesid sarnaselt – kohati näitasime nauditavat ja ilusat käsipalli, siis aga tulid perioodid, kus mängupilt muutus, tehnilist praaki tuli palju ning liidrit, kes otsustavalt tegutseks, ei tekkinud."

Kehra vastu juhtis Serviti terve avapoolaja ning esimene kaotusseis oli alles 18:19. "Meie rünnakud muutusid pikaks ja aeglaseks, õiget lõppu ei leitud. Jäime Kehra surve alla ja isegi kui oli lõpus viigistamisvõimalused, siis kahe lihtsa eksimusega andsime need käest. Aga etteheiteid mul poistele pole, parandamist vajavad elemente on veel palju ja teeme kõik ühiselt nende kallal tööd," sõnas Musting.

Põlvalaste poolel tegi Balti Liiga debüüdi Carl-Eric Uibo – Eesti kümnevõistleja Maicel Uibo noorem vend. "Meil on päris noor koosseis, 3-4 vanemat meest vaid toeks, nii et arenguruumi on siin palju. Carl-Eric oli ilusti mängus sees, viskas neli väravat ja ärme unusta, et ta sai alles juuni lõpus 16-aastaseks," tunnustas Musting.

Tiitlikaitsja alustas kaotusega

Kaks kohtumist peeti nädalavahetusel ka ilma Eesti klubide osavõtuta. Laupäeva õhtul olid Brestis vastakuti kaks Valgevene klubi ning veidi üllatuslikult alistas kodus mänginud HC Meškov kahe viimase aasta Balti Liiga võitja Minski SKA 32:25 (20:14). "Esitasime väga tugeva partii, eriti kaitses," rõõmustas Meškovi peatreener Andrei Motšalov. "Kontrollisime mängu, tegime minimaalselt vigu ja tänuks saime emotsionaalse võidu!"

Pühapäeval alistas Cocks kodus VHC Šviesa 39:22 (21:9) ja asus nelja punktiga Balti Liiga liidriks. Cocksi peatreener Kaj Kekki tegi pühapäevaks huvitava lahenduse, asendades kõik Serviti vastu alustanud seitse mängijat uutega ja tõestades seeläbi klubi tugevust. "Olime selgelt üle, kes iganes platsil ka ei viibinud. Uus seitsmik mängis 40 minutit väga hästi ja parandasime oma esitust võrreldes Serviti-mänguga," jäi Kekki rahule.

Balti Liiga jätkub viie kohtumisega juba kahe nädala pärast kui Eesti klubidest sõidab HC Kehra/Horizon Pulp&Paper kahemängulisele reisile Valgevenesse ning Serviti piirdub ühe kodumänguga VHC Šviesa vastu. Ka liidermeeskond Cocks võtab ette kehralastega sama tee ehk kohtub kahel korral Valgevene klubidega.

Järgmised kohtumised Balti Liigas:
4. oktoober: 15:00 Minski SKA – Riihimäe Cocks (Minskis)
4. oktoober: 18:00 Põlva Serviti – Vilniuse VHC Šviesa (Põlvas)
4. oktoober 18:00 Bresti HC Meškov – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Brestis)
5. oktoober: 13:00 Bresti HC Meškov – Riihimäe Cocks (Brestis)
5. oktoober: 15:00 Minski SKA – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Minskis)