"Ei oska midagi oodata, sest kogemus puudub, kuidas Vueltast taastun," sõnas Jõeäär, kes pärast Hispaania velotuuri jäi pidama Gironasse. "MM-il on vastas maailma tipptase ja selge see, et ma ei kuulu veel nende hulka, kes sellisel tasemel tegusid teevad. Konkreetne eesmärk puudub, küll peaksin olema võimeline sõidu lõpetama," arvas Jõeäär suuri sõnu lausumata.

Vuelta lõpp ei tulnud talle kergelt, kuid väsimuse foon kordagi kriitilise piirini ei küündinud. "Viimane nädal oli päris raske, eriti tuuri eelviimane etapp mägedes. Seal pidi ikka kõvasti pingutama, et lõpuni jõuda. Eraldistardis head tunnet polnud ja rada polnud ka päris see, mida võis välja lugeda paberil esitletud profiilist. Tänu ilmataadi soosingule õnnestus ikkagi enam-vähem korraluik tulemus välja sõita (toim - Jõeäär sõitis kuival rajal, paljud vihmamärjal rajal)."

Maailmameistrivõistluste paika Ponferradasse lendab Jõeäär kaks päeva enne grupisõitu. Seni treenib ta mõõduka kava järgi oma Hispaania kodupaiga Girona ümbruses. "Sel nädalal võtan väga rahulikult. Teen kaks rattavaba päeva ning teistel päevadel liigutan kergelt. Järgmisel nädalal tuleb juba kiiremaid treeninguid teha," lisas Cofidise proff, kelle hooaeg jätkub ka pärast MM-i.