Laser Standardil avas Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) tänastes vaikse tuule tingimustes regati oma kvalifikatsioonigrupi 22. ja 14. kohaga ning on hetkel üldkokkuvõttes asetunud 47. positsioonile.

Rammo sõnul olid avapäeva tingimused üsna keerukad: „Stardid olid tänases vaikses merebriisis suure tähtsusega. Minu ülima ettevaatlikuse ja konservatiivsusega see ei haakunud ja mõlemas sõidus leidsin end kohe algul tagaajaja rollist, kus paljud võimalused nulliti eespool olevate tuult segavate konkurentide poolt koheselt. Vaimselt oli raske päev, kuid ootan pikisilmi juba homset, et oma positsiooni parandama hakata,“ ütles Rammo.

Samuti Laser Standardil võistlev Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts) finišeeris oma grupis 13nda ja 26ndana ning hoiab kokku 51. asetust. Juhib Juan Ignacio Maegli Aguero Guatemalast.

Laser Radialil on Anna Pohlak (TJK) täna oma kvalifikatsioonilaevastikus saadud 56. ja 25. sõidutulemusega kokkuvõttes 85. kohal ning 45. ja 48. resultaadi saanud Anne-Mari Luik (ROPK) 102. kohal. Liidriks on tšehhitar Veronika Kozelska Fenclova.

Klassid on kogu avaseeria kestel ehk nii kvalifikatsiooni- kui finaalsõitudes jagatud kahte või kolme eraldi startivasse võrdse suurusega laevastikku. Kvalifikatsiooni lõpptulemus määrab võistlejate finaalikoha kas kuld-, hõbe- või pronksfliidis. Viimasel võistluspäeval sõidavad avaseeria alusel selgunud iga klassi kümme parimat topeltpunktid andvas medalisõidus.

Santanderis 12.-21. septembrini kestva MM-i tulemuste alusel jagatakse välja 50% 2016. aasta Rio de Janeiro Olümpiamängude purjeregati riigikohtadest.

Klassid võistlevad MM-il järgmistel kuupäevadel:
Laser Radial ja Laser Standard – 12.-18. september
RS:X naised ja RS:X mehed – 13.-19. september
470 naised – 14.-20. september
Finn, 49erFX ja 49er – 15.-21. september

MM-il osaleb enam kui 1250 purjetajat 83 riigist. Eile õhtul toimunud meeleolukast avatseremooniast, kus lisaks tavapärastele pidulikele kõnedele ning rongkäigule pakkusid vaatemängu võimlejate etendused, õhushow ning muusikalised numbrid, võttis osa 30 000 inimest.