38-aastane Möttölä esindas Soome koondist 19 aastat, visates 165 mänguga 1901 punkti (keskmiselt 11 punkti mängus). Ka tänavusel korvpalli MM-il, kus Soome napilt play-off`ist välja jäi, ei olnud 209-sentimeetrine keskmängija kaasas pelgalt maskotina, vaid kandis olulist rolli põhitsentrile puhkuse andmisel.

Möttölä sai tuule tiibadesse USA üliõpilasliigas, kus ta aastatel 1996-2000 Utah`i meeskonna võtmemängija oli. Aastatuhande vahetusel märkas tsentri võimeid NBA klubi Atlanta Hawks, kes 2000. aasta draftis temast ka esimese ja seni ainsa soomlasest NBA mängija tegi. Möttölä osutus valituks drafti teises ringis.

Sarnaselt Martin Müürsepale jäi Möttöläl loodetud läbimurre NBA-s tegemata ning Hawksis mängitud hooajaga jäi tema saagiks 155 mängu ning keskmiselt 4 punkti ja 3 lauapalli.

NBA-st naasedes esindas Möttölä seitsme aasta jooksul nii Itaalia, Venemaa, Leedu kui Kreeka tippklubisid, olles samal ajal asendamatu mängija ka koondises.

2008. aastal pärast Thessaloniki Arisega lõpparve tegemist teatas Möttölä karjääri lõpetamisest. Aasta hiljem hakkas ta siiski mängima mitu astet madalamal, Soome meistriliigas, kus ta selle kevadeni Helsingi ToPo-t esindas. Just koondises jätkamise nimel otsustas Susijengide liider karjääri plaanitust mitu aastat pikemaks venitada.