Anastassia Kovalenko võttis sel hooajal osa nii Eesti kui Soome ringrajasõidu meistrivõistluste etappidest, sõites seejuures mainekas Kallio Racing tiimis, mille üks mänedžeridest on MM-sarjas Moto2 klassi sõitja Mika Kallio.

“Kindlasti ei tulnud käesoleva sarja võit kergelt,” ütleb Kovalenko. “Hooaja esimeses pooles kukkusin Soomes võistlustel, mille tagajärjel murdsin rangluu ning enamik oli arvamusel, et sellega on mu hooaeg läbi saanud, rääkimata karikasarja võitmisest. Ent kaks nädalat pärast intsidenti otsustasin, et vaatamata vigastusele võistlen Pärnus, et koguda sarja võiduvõimaluse säilitamiseks vajalikud punktid. Tagantjärele mõeldes oli selline käik väga riskantne, kuna luu alles hakkas kokku kasvama ja uus kukkumine või lihtsalt liiga järsk liigutus oleks kaasa toonud palju raskemaid tagajärgi." Anastassia suutis vaatamata valule õlas võistlusel isikliku ringirekordi sõita ning tulla sprindisõidus Eesti arvestuses esimeseks ja pikas sõidus teiseks.

“Kuna augustis Riias toimunud Eesti meistrivõistluse etapi jätsin vahele, muutus viimane Pärnus toimunud sõit hooaja üheks oluliseimaks, sest jagamisel olid topeltpunktid. Treeningpäevadel testisin erinevaid tsikli seadistusi, et võistlusel oleksin võimeline head tulemust näitama. Tiimi ja mehhaanikute töö oli seejuures väga professionaalsel tasemel, aidates sõidule väga palju kaasa ning võimaldades mul parandada ringiaega ja tulla Eesti arvestuses esimeseks. Konkurendid olid seekord samuti väga kiired, mistõttu oli oluline näidata kiiret ja stabiilset sõitu,” jagab muljeid Kovalenko. “Sooviksin tänada kõiki oma toetajaid ja eriline tänuavaldus läheb minu põhitoetajale H.K. Invest, kelle toetusel sai tiitli võitmine võimalikuks."

Kovalenko treener Vesa Kallio oli oma hoolealusega samuti väga rahul: ”Anastassia suutis sõiduoskust arendada, vaatamata hooaja jooksul toimunud kukkumistele ja saadud vigastusele, seejuures kaitses ta väärikalt oma tiitlikohta terve hooaja vältel. Kindlasti soovime Anastassiat näha ka järgmisel aastal Kallio Racing tiimis ja viia ta rahvusvahelisele tasemele”.