Hispaania võidukoefitsient on omakorda langenud 3 pealt 2,4 peale.

“Praegune turniiri käik näitab selgelt, et Hispaania korvialusele jõule ei ole jänkidel suurt midagi vastu panna. Nooruke Anthony Davis on küll suurim talent parima tsentri kohale, ent vahetusmehi Pau ja Marc Gasoli taltsutamiseks USA-l ei ole,” arvab OlyBeti spordiennustuse juht Vladimir Dratšjov.

Dratšjovi sõnul on Damarcus Cousinsi mäng tõsisemate meeskondade vastu olnud kesine ning Andre Drummond ja eriti Mason Plumlee on olnud selged ebaõnnestujad. “Veidike võivad ameeriklased rõõmustada üksnes Kenneth Fariedi korvialuse tegutsemise üle. Vahest nukraim seik ameeriklaste jaoks on see, et hetkseisuga on turniiri parim mängujuht vaieldamatult Ricky Rubio, kes on parim nii söötude kui ka vaheltlõigete arvestuses. Viimane omadus on traditsiooniliselt olnud USA meeskonna trump,” täheldas Dratšjov.

Lisaks võib positiivse märgina Hispaania poolelt märkida, et kodusel turniiril on kõikidesse mängudesse suhtutud täie tõsidusega ning selgelt on tunda ka meeskonna nälga ihaldatud tiitli vastu.

“Kokkuvõtteks võib öelda, et kui vanasti jäid Euroopa suurmeeskonnad ameeriklastele alla nii korvi all kui ka tagaliinis, siis tänavuse turniiri puhul tundub seis olevat vastupidine – korvi all on Hispaania selgelt tugevam ning ka tagaliinis pigem võrdne. Suurepärane väljavaade täiesti ettearvamatule finaalile,” nentis Dratsjov.

Täna õhtul hakkavad korvpalli maailmameistrivõistlustel veerandfinaalid, kus on jõudude vahekord selgelt paigas kahes mängus – Sloveenia võimalused USA võitmiseks on äärmiselt ahtakesed, tänase mängu peaks ühendriikide koondis võitma umbes 25 punktiga. Homses viimases veerandfinaalis on Hispaania suursoosik Prantsusmaa ees, alagrupimängus võideti Euroopa meistrid 24 punktiga, selleks korraks on oodata 15-punktilist võitu.

Kahes tasavägisemas veerandfinaalis kohtub Brasiilia taas Serbiaga, nagu alagrupi neljandas vooruski. Koefitsient Brasiilia võidule on seal 1,49 ning punktivaheks ennustatakse 4-5 punkti. Umbes analoogne jõudude vahekord valitseb ka Leedu mängus Türgi vastu. Koefitsient Leedu võidule on 1,38 ning keskmine punktivahe peaks jääma 5-6 kanti.

Dratšjov lisas, et tänu meeskondade asetusele, on parimad väljavaated nii öelda saadavale kolmandale kohale just Brasiilial ja Leedul. Põhjus on siin väga lihtne – need meeskonnad ei mängi enne poolfinaalide algust kummagi suursoosikuga. Seega, panustades Brasiilia võidule ilma USA ja Hispaania osaluseta, on koefitsient 2,5, Leedu oma aga 3,5. Serbia šansid saada medalit on hinnatud koefitsiendiga 5. Selge autsaider on siinkohal täna USA-ga kohtuv Sloveenia, kelle turniiri teoreetilise pronksmedali võidukoefitsient on tervenisti 19.