Sloveenia kapten ja kaitsja Boštjan Cesar tõdes, et Eesti on talle mängupaigana juba eelmisest korrast tuttav, samuti pole ka vastaste koondis tervikuna võõras meeskond, kuigi kolme-nelja aasta jooksul on meeskonnas paljugi muutunud.

"Tean, et mitte kõik Eesti tippmängijad pole mänguvalmis," sõnas ta, viidates vigastatud Konstantin Vassiljevile. "Eestlased on kõva kaitsega ja palli on raske värava alla toimetada, aga tegelikult sõltub kõik ikkagi meist endist ja meie esitusest, mitte vastastest."

Tema sõnul on Sloveenia koondis valikmängude eel tulvil positiivset energiat ja kõik pallurid on motiveeritud, et alustada valiksarja kohe võiduga.

Peatreener Srečko Katanec nentis samuti, et Eestit teatakse eelkõige tugeva kaitsega meeskonnana.

"Kui me siin nende kaitset murda ei suuda, siis on meil probleem. See on tähtis mäng, muidugi tahame seda võita, kuid samal ajal pole see siiski otsustav mäng. Oleme ennegi valikmänge kehvasti alustanud, kuid lõpetanud positiivse tulemusega," arutles Katanec.

"September on meie jaoks valiksaraja alustamiseks keeruline aeg, sest kõik pallurid pole veel oma klubides mänge alustanudki."

Kataneci sõnul pani ta vastase kohta palju kõrva taha, jälgides meie koondise mänge Hollandi ja Rumeenia vastu eelmisest valiksarjast.

"Tegemist on tugeva vastasega, meil on Eesti vastu väga suur austus," sõnas ta viisakalt.