Sooloklassides on rajale tulemas lisaks Tanel Leokile, Harri Kullasele ja tänavu peamiselt Inglismaal võistlevale Priit Rätsepale kõik kohalikud medalinõudlejad ning palju sõitjaid Lätist ja Soomest. Põhjanaabritest on rajale tulemas näiteks Ludvig Söderberg, kes osaleb Soome koondise ridades selle aasta Rahvuste krossil Lätis.

Kui quadracerite ja külgvankrite Eesti tänavused medalistid selgusid juba eelmisel etapil Langel, siis Tihemetsas on järg sooloklasside käes ning Eesti meistrid selgitatakse klassides MX1, MX2, MX2Jun, MX V, 50cc, 65cc, 85cc ja Mini MX ning karikavõitjad Mini MX Hobby arvestuses. Lisaks on võistlemas korraldaja karikatele MX Hobby klassi sõitjad.

MX1 klassis juhib eelmisel Lange etapil võidutsenud ja sarja liidriks tõusnud Lauri Lehtla, kellel on koos 93 punkti. Talle järgnevad Harri Kullas (88 p), Tanel Leok (83 p), lätlane Davis Livs (78 p), Heido Havam (77 p) ja Jüri Triisa (76 p). Andero Lusbo (67 p) ja Priit Rätsep (60 p) võivad samuti veel medali kaela saada, aga seda ainult konkurentide ebaõnne ja enda maksimaalse hea tulemuse korral. Tihmetsas on lisaks eelpool mainitud tiitlinõudlejatele selles klassis startimas meie enduroässad Aigar ja Martin Leok, kes võivad medalinõudlejate eest vajalikke punkte noppida.

MX2 klassis on seis esikolmikus samuti väga põnev, kus 7 punkti sisse mahuvad kolm sõitjat. Enne viimast etappi on liider Erki Kahro (107 p), esimeselt etapilt puudunud, kuid viimasel kahel etapil kõik sõidud võitnud Harri Kullas jääb temast maha 5 ja kolmandal kohal asuv Andre Park 7 punktiga. Ülejäänud võistlejatel on ainult teoreetiline võimalus medalile tulla.

MX2 juuniorite liider on Hardi Roosiorg (64 p), talle järgnevad Aron Lenzius (56 p) ja Karl-Robert Reinike (51 p). Hea võimalus endale medal võtta on ka 50 punkti kogunud lätlasel Tomass Sileikal ja Johannes Nermannil, kellest omakorda 5 ja 7 punkti kaugusel asuvad Jan Jakobson ja Rait Kaimer.

Veteranide klassis juhib kõik senipeetud sõidud võitnud Heigo Lauren (125 p), teine on Reio Engman (106 p) ja kolmas Allan Vierland (90 p), kellele neljandal kohal asuv Kert Põldveer kaotab 7 punktiga. Ülejäänud konkurentidel on teoreeriline võimalus ainult pronksmedalile tulla ja eeldab Vierlandi ja Põldveere korralikku ebaõnnestumist.

85cc klassis, kus Tihemetsas võisteldakse ka Balti meistrivõistluste punktidele, on liider Tamur Talviku (117 p), talle järgnevad Andreas Hiiemägi (96 p) ja Henry Vesilind (80 p), kellest 2 punkti kaugusele jääb Rober Saun.

65cc klassis tuleb kindlasti tihe rebimine tiitlile, sest Kristians Freimanisel on koos 144 punkti ja tema peamisel rivaalil Jörgen Matthias Talvikul 10 punkti vähem. Kolmandal kohal asub Martin Michelis (94 p), kellest omakorda 5 punkti kaugusel on Romeo Karu. Kolmandaks võivad tulla veel Marcel Peldes ja Juri Vinogradov, kes on kogunud võrdselt 70 punkti.

50cc klassis on kolmikjuhtimine meie lõunanaabritel, kui liider on Karlis Alberts Reisulis (142 p), teine Roberts Lusis (123 p) ja kolmas Janis Kubulins (122 p), parima eestlasena on Mikk Martin Lõhmus 111 punktiga neljas, kellest 10 punkti kaugusel on Joosep Pärn. Ülejäänud poistel enam erilisi võimalusi esikolme sisse tulla kahjuks ei ole.

MiniMX liider on Marthi Lepik (91 p), kes edestab oma isa Markot 15 ja Günther Seina 19 punktiga, kellest omakorda 4 punkti kaugusel on Kevin Kaurson. Teoreetiline võimalus medal kaela saada on ka Lange etapil ülivõimsad võidud saanud Karl Saadil, kellel on koos 50 punkti.

Mini MX Hobby Eesti karikavõistluste esikolmiku moodustavad Mikk Erm (221 p), Oliver Vippul (186 p) ja Karl-Heinrich Niinelo (156 p), temast 2 ja 4 punkti kaugusele jäävad Targo Tintso ja Meelis Liivrand.

Võistluste pidulik avamine ja võistlejate koosolek stardiväljakul toimub kell 11:00. Esimesena lähevad rajale 50cc sõitjad ja seda kell 08:00, kui algab nende klassi kvalifikatsioon. Esimene start antakse kell 11:20 ja seda samuti 50cc sõitjatele.

Kõik lapsed saavad lisaks võistluse jälgimisele professionaalide juhendamisel ka ise täiesti tasuta krossitsikli ja ATV-sõitu kohapeal proovida.

Pilet võistlusele maksab 5 eurot ja auto parkimine raja äärde 5 eurot, allameetrimehed pääsevad võistlust vaatama tasuta. Piletid on müügil võistluspaigas kohapeal ja kõigi piletiostjate vahel läheb loosi üks Tallinki kruiis kahele Rootsi.