„Suusaspordist ja ühisest värskes õhus sportimisest on haaratud ligi sadakond tartlast, koondutud on nelja õhtusesse treeningrühma ning üksteist kutsutakse suusalegendide järgi kas Northugideks, Ulvangiteks, Daehlie’deks või Mietodeks,“ sõnas peatreener Vahur Teppan.

Suusahulle juhendavad tuntud suusatreenerid, kelle põhieesmärk on treeningutele värvi lisada. Ühistreeningute populaarsus seisneb eelkõige erialases tehnikaõppes, mida sügisperioodil tehakse nii rullsuuskadel kui keppidega tõusul klassikasammu imiteerides. „Kogenud treenerite näpunäidete ning juhiste abil õpib ka karu suusatama!“ lausus Teppan.

Harrastaja talvehooaja avab jaanuari alguses mitmepäevavõistlus Tour de Suusahullud ning jaanuarist märtsini liigub suusakaravan Tartu maakonnas, kus Lemeks Tartumaa suusapäevadel tutvustatakse spordiala erinevatel kohalikel tervisespordiradadel, pakkudes võistlusele lisaks ka lihtsalt osalemisrõõmu, suusaõppetunnis osalemist ning suuskade hooldust.

„Suusahullude „põhikooli lõpuaastaga“ ootame ühinema ka uusi liikmeid, kel huvi suusasamm juba talveks korda seada või vajab see taaskord meeldetuletamist,“ kinnitas Teppan. Uued liikmed koonduvad igasügiseselt Northugi nime kandvasse rühma ning uutele tulijatele mõeldud infotund toimub juba 9. septembril kell 19 laululaval Suusahullude klubiruumides.




Originaalartikkel Tartu Ekspressis!