Loomulikult pole tegu Muraka esimese stardiga rallikrossil, sest oleks mõeldamatu, et tema senise karjääri jooksul oleks see võimalus tal varem kasutamata jäänud.

„Kusagil 80ndatel, äkki oli 1986, tulin Volgaga hõbedale rallikrossi Eesti meistrivõistlustel, eks hiljem ole ka neid starte olnud. Ala on seega tuttav,“ rääkis Murakas.

Kuidas mees aga üldse nii kaugele jõudis, et stardib Kulbilohus? „Eks meil tegelikult oli siin mõtteid juba aasta alguses, kuid selle võtab hästi kokku tsitaat Vene filmiklassikasse kuuluvast „Kaukaasia vang“ nimelisest filmist: „Kunagi oli mul vanaisal soov osta maja, kuid polnud võimalust. Tal oli võimalus osta kits, kuid selleks polnud soovi“. Eks meil oli umbes sama lugu, kuid nüüd tegi Valdur Reinsalu hea pakkumise ja oma toetajad tulid ka kaasa,“ võttis Murakas loo talle omase huumoriga kokku.

Neljaveolise turboautoga on Murakal kogemusi ralliradadelt küllaga. Kuid rallikrossiauto, mille hobujõud ulatavad 600-ni, on vähe teine teema. „Nende masinate puhul peab arvestama pisut teistsuguse käitumisega nii juhitavuse kui ka jõumomendi osas, mis on muljetavaldav. Olen kunagi korra seda autot Misso rajal proovinud, seega päris puhtalt lehelt ei alusta,“ rääkis Murakas.
Kui aga Margus Murakalt küsida, et kas see on ühekordne sõit, või mõlgub meeles miskit pikemat, siis hakkab ta naerma ja tuletab meelde eelpool mainitud tsitaati filmist „Kaukaasia Vang.“

Seltskond, kes laupäeval, 6. septembril Super Car klassis Kulbilohus starti tuleb on põnev, lisaks tavapärastele sõitjatele eesotsas Ranno Bundseniga on kohal ka mitmekordne Eesti meister ja üks Eesti parimaid motokrossi sõitjaid Juss Laansoo.

6. septembril Kulbilohu rajal sõidetav Olerex rallikrossi Eesti meistrivõistluste kuues etapp on selle aasta viimane, kõikides klassides on punktiseisud sellised, et meistrid selguvad viimasel etapil. Lisaks Eesti sõitjatele on starti oodata ka kiireid külalisi Lätist ja Soomest.