Itaallased vormistasid eduseisu juba esimese kümne minutiga - Ciro Immobile avas skoori 3. minutil ning Daniele De Rossi kasvatas selle kahele 10. minutil, kui realiseeris penalti. Penalti "kinkis" itaallastele Bruno Martins Indi, kes ka vea järel punase kaardi teenis ja hollandlased järgmiseks 80 minutiks kümnekesi jättis.

Ühtlasi oli kohtumises tegemist mõlema koondise peatreeneri (kordus)debüüdiga. Itaallaste juhendajaks oli Antonio Conte, hollandlastel Guus Hiddink (kes tüüris Hollandit viimati aastatel 1994-1998).

Itaallastel olid puudu ka mitmed suurnimed, eesotsas Mario Balotelli, Giorgio Chiellini ja Gianluigi Buffoniga.

Prantsusmaa lõi kohtumise ainsa värava 73. minutil, kui täpne oli Loic Remy. 49. minutil sai palli väravasse ka Karim Benzema, kuid kohtunik otsustas näidata kollast suluseisu lippu. Hilisemal vaatlusel selgus, et kohtunik eksis.

Hispaania pidi hakkama saama ilma Xavi, Xabi Alonso ja Andres Iniestata. Nende asemel võtsid keskväljal kohad sisse Sergio Busquets ja Cesc Fabregas. Põhikoosseisus alustasid ka seni vahetusmängijate rolle kandnud Raul Garcia, Koke ning Santi Cazorla.