Kuna tuuleprognoos oli lubav ning stardihetkel puhus stabiilselt 8 meetrit sekundis, otsustati regatilistele korralikult pikk rada purjetamiseks ette anda. Suuremate jahtide distants algas Pirita jõe suudme lähistel asunud stardialalt, kulges Katariina Kai ja Paljassaare toodri ning Kuulimuna poi vahel ja lõppes keset Pirita jõge. Väiksemad jahid alustasid sõitu sarnaselt teistele, kuid purjetasid Paljassaare toodri juurest otse finishisse.

Täpselt esimese grupi stardi eel kostus üle lahe madalat lennukimüra ning oli selgelt näha ja kuulda, kuidas Tallinna kohale tõusis suur ning võimas õhulaev - meie purjetajatele oli enne Briti saartele lendu tulnud lehvitama Barack Obama isiklikult. Härrasmehena hoidis ta siiski piisavat distantsi ning ükski vale õhupööris regatilisi ei seganud.

Pärast uhket starti ja südikat võidusõitu kogunesid kõik regatilised Piritale Kalev Jahtklubi lipuplatsile, kus leidis aset äsjatoimunud regati ning ka eelmise kuu parimate meeskondade autasustamine. Auhinnad olid välja pannud USS Security ja A. Le Coq, lisaks kaunistab iga etapi paremate puhvetkappe alates sellest kevadest klaasikunstnik Agnes Torm'iga koostöös valminud eriline karikas - auhind, mille nimel tasub pingutada. Sel aastal on veel ees viis võidusõitu, seega omajagu auhindu ootavad väljalunastamist.

Parimad gruppide kaupa:
I grupp
1. EST 711 Sugar 2 - Erki Melts
2. EST 463 Olympic - Tiit Vihul
3. EST 475 Forte - Jaak Jõgi

II grupp
1. EST 606 Brigitta X - Aleksandr Karboinov
2. EST 462 Elisa Passione ST - Sven Heil
3. EST 465 Jazz - Risto Riim

III grupp 
1. EST 751 Minni - Andres Aavik
2. EST 185 Kadri - Andres Haavel
3. EST 405 Juko - Ilja Radiuhhin

IV grupp
1. EST 5 Greta - Mikk Köösel
2. EST 715 Frida - Andres Kõnd
3. EST 23 Svea - Hard Perk