Astana parimaks osutunud Kangert oli üldjoontes päevaga rahul, ehkki lihaste seisund pole kiita. "Olin haiguse tõttu sunnitud neli päeva olema antibiootikumide peal. See oli sundkäik, muud ravimeetodid ei toiminud. Tunnen, et antibiootikumid jätsid organismile tugeva jälje. Lihas ei toimi kohe üldse, energiat napib. Aga eraldistart on minu ampluaa olnud ja tahtsin end testida, kui kehv ma siis ikkagi olen," rääkis Kangert massaažilaual taastudes.

Eraldistardiga sõidu kolmekordne Eesti meister tegi hea lõpu. Eelviimases ajavõtukohas 30. kilomeetril oli ta 26. kohal ning vähem kui 7 kilomeetrit hiljem finišijoonel juba kümme kohta kõrgemal. "Lõpp oli allamäge ja seal oli vaja lihtsalt jalga kerida. Enda arust ei teinud küll midagi erilist. Ja kuna ma rada ka täpselt ei teadnud, siis kurvides pidurdasin hoo suhteliselt alla. Ei teagi, mille arvelt ajaline võit tuli," oli Kangert üllatunud.

Astana esinumbrit, üldarvestuses 8. kohta hoidvat Fabio Arut edestas Kangert temposõidus 14 sekundiga. Kangert ise hoiab kokkuvõttes 47. kohta, kaotust täna liidrisärgi selga tõmmanud Alberto Contadorile 25.38.

Suurtuuril debüteeriv Jõeäär jätkab 181. kohal (+1:39.46), rivis püsib 194 ratturit.