Endomondo.com keskkonnas toimuvad pidevalt ka erinevad spordivõistlused, millest on võimalik osa võtta. Näiteks jooksuvõistlus, kus keskkonna kasutajad erinevatest riikidest peavad ühe nädala jooksul jooksma näiteks 50 kilomeetrit ja sedasi on sul võimalus võistelda lausa rahvusvahelise seltskonnaga. Võistlused toimuvad erinevatel spordialadel ja igaüks leiab kindlasti midagi endale sobivat.

Tegemist on kasuliku treeningkaaslasega, kes salvestab kõik sinu jõupingutused. Ülevaadet saad pärast treeningut vaadata mobiilis ja arvutis veebist – kõik Sinu treeningud on nähtavad kaardil, võimalus on Endomondo keskkonnast alla laadida ka erinevaid spordi-ja terviseradasid.

Ei ole tähtis, kas sulle meeldib joosta, rattaga sõita, rulluisutada, suusatada, tennist, jalgpalli või korvpalli mängida – Endomondo on kasulik treeningkaaslane peaaegu kõikidel spordialadel, kui soovid oma jõupingutustest saada korralikku ülevaadet; seda trenni ajalise kestvuse, vahemaa või põletatud kalorite osas.

Endomondo võimalused

- Reaalajas GPS-i jälgimine läbitud vahemaa, kiiruse, aja ja kalorite kohta
- Audio tagasiside iga läbitud kilomeetri kohta,
- Erinevad treening- ja terviseradade kaardid, mida saab kasutada
- Ajalugu ringi aegade kohta
- Trennimuusika kuulamine rakenduses
- Sõpradega võistlemine, saab sama rada/võistlust läbida ja aegu võrrelda
- Erinevad võistlused Endomondo keskkonna poolt, kus saab võistelda üle terve maailma Endomondo kasutajatega
- Põhjalik statistika ja ülevaade salvestatud treeningutest mobiilis ja arvutis

Endomondo marsuut GPSil

Seda rakendust on alla laetud üle 3 miljoni korra ning 1,3 miljonit kasutajat on ennast registreerinud Endomondo kogukonda. Tegemist on ühe parima spordirakendusega Android telefonile.

Bluetoothiga ühendatud pulsiandur

Kui sa treenid pulsikellaga või bluetoothiga ühenduva pulsianduriga, saad näha ka pulsisagedusi koos keskmise ja maksimaalse pulsiga. Kui sul on bluetoothiga ühilduv pulsiandur pulsivöö küljes, saad selle telefoniga ühendada. Läbi Endomondo rakenduse saad seda kõike jälgida ja ei pea hiljem andmeid eraldi importima. Pulsikella kasutades tuleb andmed kellast rakendusse eraldi edastada.
Endomondo on terve treeningu jooksul online ja salvestab samaaegselt Sinu treeningut. miinusküljeks on see, et kui aku saab tühjaks, siis rakendus Sinu treeningut enam edasi ei salvesta.

GPS-ga pulsikellast andmed paari klikiga

endomondo progressPulsikellasid on erinevaid. Näiteks Garmini kelladesse on sisseehitatud GPS, mis salvestab teekonna ja pulsilöögid üheaegselt. Garmini kellast on võimalik andmeid transportida paari klikiga ka Endomondo keskkonda, kus saad omakorda kõiki treeninguid hallata ja jälgida.
GPS’iga pulsikella eelis on see, et sul pole vaja telefoni kaasas kanda ja selle jaoks eraldi taskut või käehoidjat osta. Ideaalseks teeks olukorra see, kui pulsikell oleks kogu treeningu Endomondos online ja hiljem poleks tarvis andmeid eraldi transportida.

Lemmikmuusika ja juhendid

Treeningu vältel saad kuulata oma telefonist ka lemmikmuusikat. Selle saad mängima panna läbi Endomondo rakenduse ja pärast saad jälgida isegi seda, millised palad sul südame ja jalad kiiremini tatsuma panid.
Treeningusse saad kaasata ka virtuaalse juhendaja, kes annab sulle infot läbitud kilomeetritest, ajast, kilomeetri ajast, pulsist jne. Kellele juhendid ei sobi, saab selle funktsiooni vajadusel välja lülitada.


Treeningute ajalugu ja statistika mugavalt kättesaadav.

Kõiki tehtud treeninguid on Sul võimalik vaadata History alajaotusest. Statistics alajaotusest saad vaadata päevade, nädalate, kuude või aastate lõikes oma erinevate spordialade tulemusi. Seal saad spordiala lõikes välja võtta distantsid, treeningkorrad, keskmise pulsi kõikuvuse, kulutatud kalorid, keskmise km aja jne. Näiteks saad võrrelda, kas sinu treening on toonud sinu keskmist pulsisagedust alla või on see hoopis tõusnud.
Endomondosse saad lisada ka igapäevase kaalu, mille kõikumist võid jällegi võrrelda statistika skaalal.


Jaga oma trenniinfot sõpradega ja vaata, mida nemad teevad.

Endomondo on mugavalt ära seotav näiteks oma Facebooki kontoga. Tegemist on sotsiaalse rakendusega, kus saad “sõbruneda” teiste spordihuvilistega ning siis jälgida, milliseid trenne ja tulemusi teevad Sinu sõbrad. Enda treeninguid, trennimuusikat ja teekondi saad ise mugavalt sõpradega jagada. Sageli tekib endalgi tahtmine kohe sportima minna, kui näed, et sõbrad seda just teevad.

Kuidas ma Endomondo endale saan?

Endomondo rakendust saad laadida oma telefoni läbi erinevate rakenduste poodide. Endomondo on kättesaadav 7′le erinevale mobiiliplatvormile – Android, iOS, Windows Mobile, RIM, Windows Phone, Symbian, Java.
endomondo – rakendused poodides
Selleks, et Endomondot kasutada, peab kindlasti telefonil olema sisseehitatud GPS-moodul, mis võimaldab positsioneerida Sinu asukohta ja teekondi salvestada. Hiljem saad oma treeningtulemusi jälgida ja analüüsida Endomondo veebist.

Premium versioonist näed oluliselt rohkem statistikat ja andmeid, mida sul vaja võib minna. Kui Sind huvitab ainult läbitud distants, aeg, pulss, keskmine ja maksimaalne kiirus ja kilomeetri läbimise ajad ning statistikasse ei pea vajalikuks süvitsi minna, piisab tasuta versioonist.

Premium versioon võimaldab sul analüüsida erinevaid treeningtsoone, milles oled treeningu vältel treeninud. Selleks, et teada oma õigeid treeningtsoone, tuleks esmalt teha koormustest. Kui seda teinud ei ole, annab Endomondo sulle ette lihtsalt keskmised tsoonid, kuid need ei pruugi sobida sinu tegeliku vahemikuga.

Rohkem võrdlusandmeid: ajalugu, ilm, teised kasutajad

History alajaotusest saad kätte treeningute võrdlused kilomeetrite kaupa.
Samuti on võimalik sportlike tegevuste võrdlus Sinu Endomondo sõprade ja kõigi teiste Endomondo kasutajatega. Seal saad näiteks vaadata, kui hea oled sa näiteks 30-aastaste naiste hulgas, kes jooksevad 10 km.
Personal Best ajalugu. Tee väljavõte, kui palju on Sinu 5 km aeg aja jooksul paranenud. Statistikat saad vaadata päevade, nädalate, kuude ja aastate lõikes ning selle põhjal seada endale uued eesmärgid.

Treeningute analüüs on oluliselt informatiivsem ja saad analüüsida kõiki võimalikke näitajaid. Näiteks saad panna ühe graafiku peale ühes kuus läbitud distantsi, keskmise pulsisageduse ja keskmise km aja ning vaadata oma arengut pulsis või kiiruses.
Ilmaolud koos niiskuse % näidu, temperatuuri, pilvisuse, päikselisuse, vihma, lume ja tuulega. Tagantjärgi on päris hea vaadata, et konkreetse jooksu tegin talvel -15 kraadises lumises ilmas. Saad uurida, kuidas see distantsi, kiirust ning südamelööke mõjutas.

Endomondo trenni statistika

Tegelikult võimaldab Endomondo veel väga palju, mida kõike sa ühe oma treeningu kohta teada saad. Ülevaate kõigist Endomondo võimalustest ja funtsioonidest saad siit.
Samast kohast leiad ka erinevate brändide seadmed, millega Endomondo on suuteline koos toimima.

Suurendab spordisoovi ja sportlikku aktiivsust. Mida rohkem infot Sul oma treeningutest on, seda rohkem on analüüsida ja järeldusi teha.

Ja veel kaks olulist asja

Endomondo teeb treenimise põnevamaks! Rääkimata sellest, et kui näed teiste aktiivsust, tekib endalgi isu välja minna.

Rohkem infot siit!