"Mina ei tea ka rohkem, kui täna uudistes oli. Aga see ootus ja lootus, et nii võib juhtuda, on meil juba ammu olnud. Kas see tõesti teoks saab, saab ainult (Malcolm) Wilson öelda, kui temagi täna saab," rääkis Gross Delfile ja Eesti Päevalehele.

Soome uudisteportaal YLE teatas eile, et Tänak on üks kandidaatidest M-Spordist lahkuva Mikko Hirvoneni põhisõitja kohale. "Tänak on üks võimalikest variantidest Mikko kohale," ei salanud M-Spordi juht Malcolm Wilson.

Gross: "Seda võis arvata, et neil temaga pikemad plaanid on, sest ega teda niisama rehvide arendajaks poleks võetud. Ning tema kiirust vaadates on see ka loogiline sündmuste käik."

MM-sarja teisel etapil Rootsis, kus Tänak sõitis M-Spordi WRC masinaga välja kõrge viienda koha, spekuleeris Gross, et samas vaimus jätkates võiks Ott silma paista suurtemate võimalustega tehasemeeskondadele nagu Volkswagen, Citroen või Hyundai.

"Ott on nii noor mees, et praegu ei ole katki midagi. Alati võime rohkem tahta, aga ka see oleks väga hea, kui ta M-Spordis saaks sõita. Tal on veel nii palju õppida ja areneda. Kui ta seal hästi sõidab ja oma potentsiaalist veel selgemaid märke näitab, siis saab edasi vaadata," sõnas Gross.

Kuigi Tänak hoiab WRC2 üldarvestuses teist kohta ning püsib kenasti klassi üldvõidu konkurentsis, siis pole terve hooaeg päris veatult siiski kulgenud. Gross märkis, et Tänaku võimed lubanuks ka lõppenud Saksamaa asfaldirallil kiiremini sõita, kuid silmas tuleb pidada, et Tänak on rehvide poolest konkurentidega ebavõrdses seisus.

"Väga vähe kirjutatakse sellest, et Ott ei sõida ju teistega võrdsetel tingimustel. Tal ei ole õigeid rehve all. Saksamaa rallil oli see selgelt paista. Ta teeb DMACK-is sisuliselt rehviarendustööd, mitte ei ole seal tulemusele orienteeritud tavasõitja. Kruusarehvidega on nad saanud piisavalt sõita, aga asfaldirehvid on veel täiesti arendamata. Need olid juba kolmandas kurvis siledad. Minu isiklik arvamus on, et Ott oleks õigete rehvidega neile kolme minutiga ära pannud," ütles Gross.

"Sellepärast võibki mõnel tekkida küsimus, miks ta mitte kõige parema sõiduga silma on paistnud. Tegelikult selle kõigega arvestatakse."