Hooaja karikavõitu olid Elvas püüdmas ennekõike kaks meest – Mart Suurkivi ja Hans Korman. Et Suurkivil oli karikasarja üldkokkuvõttes enne finaaletappi Kormani ees minimaalne edu, oli tema ainsaks ülesandeks hoolitseda, et noor Tabasalu Triatloniklubi kasvandik ka Elvas tema selja taha jääks.

Selle eesmärgiga sarja üldliider täna ka võistlema asus, väljudes Arbi järves toimunud 750-meetriselt ujumisetapilt kõigest sekundi jagu Kormanist nõrgema ajaga. Et tuulessõit oli Elva linnatänavatel kulgenud lühikesel 5-kilomeetrisel ringil lubatud, polnud Suurkivil raskusi oma peakonkurenti kontrollida ka 20 km rattaetapi jooksul. Ülejäänud võistlejatest suutis liidriduo tempot hoida vaid ujumisetapi võitnud Arthur Kooser, sealt edasi kärises vahe järgnevatega juba enam kui kaheminutiliseks.

Peaaegu üheaegselt jooksurajale liikunud kolmik suutis männilinna looduskaunitel terviseradadel koos püsida vaid esimese kilomeetri. Kui esmalt kukkus ansamblist välja Kooser, siis peagi pidi Kormani tempole üllatuslikult alla vanduma ka Suurkivi. Sellega oli nii finaaletapi kui ka karikasarja saatus otsustatud ning lõppajaga 1:00:56 ületas Elva Raekoja ees finišijoone esimesena just Korman.

Kormani järel teisena finišeerunud Mart Suurkivi kaotas esikohale 26 sekundiga. Kolmandana lõpujoone ületanud Artur Kooser jäi võitjast maha juba enam kui kolme ja poole minutiga.

Naiste võistlusele andis tooni Eleri Etverki südi katse alistada õed Rahel ja Laura Kallas. Nii ujumis- kui jooksuetapil tempokalt liikunud Eleril õnnestuski üks õdedest Elvas üle mängida, kuid head rattasõitu näidanud Raheli peale noore neiu hammas veel siiski ei hakanud. Rahel Kallase võiduajaks märgiti protokolli 1:15:32. Teisena lõpetanud Etverki aeg oli 1:15:55, kolmandaks jäänud Laura Kallasel aga 1:17:12. Hooaja karikavõit läks tänavu Sirlet Viilasele, kes Elvas näitas kuuendat aega.

Päeva varasemas faasis toimunud noorte- ja harrastajate distantsil panid oma paremuse maksma lätlane Savelijs Suharzevskis ja Anette Hallik. Lastedistantsil olid edukaimad Johan Tamm ja Carol Kuuskman.