12-liikmelisesse koondisesse ei pääsenud lõpuks külma närviga noor mängujuht Damian Lillard (Portland Trail Blazers), mitmekülgne väike äär Gordon Hayward (Utah Jazz), kolmestespetsialist Kyle Korver (Atlanta Hawks) ja tänavu Dallas Mavericksiga kopsaka lepingu sõlminud endine Houston Rocketsi kapten Chandler Parsons.

Koondise mänedžer Jerry Colangelo tõdes, et tal pole pikka aega olnud nii raske teha lõplikku otsust. "Ma ei suuda üle tähtsustada kõigi koondislaste pühendunumust ja pingutust koondise laagrites. Me ei teinud lõpliku valiku ainult andekuse põhjal, sest iga koondisesse kutsutud mängija on omal moel unikaalne mängija. Lõpus pidime me lihtsalt valima mehed, kes annavad meile vajalikud tööriistad ja oskused, et mängida MM-il nii, nagu me seda algses plaanis ette kujutasime," ütles Colangelo.

USA koondise peatreener Mike Krzyzewski tänas samuti kõiki mängijaid, kes olid mingil moel vahepeal koondisega seotud ja leidis, et MM-ile minevad mehed on parim valik, mida sai praeguses olukorras teha. "Usun, et väljavalitud 12 mängijat on kõik ülimalt mitmekülgsed ja teevad meist hea kaitsva meeskonna," lausus Krzyzewski.

Koondisesse mahtusid järgnevad mängijad:

Mängujuhid: Derrick Rose (Chicago Bulls), Stephen Curry (Golden State Warriors), Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers).

Viskavad tagamängijad: James Harden (Houston Rockets), Klay Thompson (Golden State Warriors), DeMar DeRozan (Toronto Raptors).

Väikesed ääred: Rudy Gay (Sacramento Kings).

Suured ääred: Kenneth Faried (Denver Nuggets).

Tsentrid: Anthony Davis (New Orleans Pelicans), DeMarcus Cousins (Sacramento Kings), Andre Drummond (Detroit Pistons), Mason Plumlee (Brooklyn Nets).

Kõige üllatuslikumad valikud olid ekspertide hinnangul eelkõige Plumlee, kes on mänginud NBA-s vaid ühe hooaja ja sedagi reservina ning DeMar DeRozan, kes kutsuti koondisesse koos Gay'ga üsna viimasel hetkel. Käivad spekulatsioonid, et Plumlee pääses koondisesse eelkõige suurkonkurendi Hispaania pärast, kellel on mitu osavat suurt meest (vennad Gasolid, Serge Ibaka) ja fakti eest, et ta mängis enne NBA-d - loomulikult USA koondise praeguse peatreeneri käe all -  Duke'i ülikoolis.

USA koondise viimane kontrollmäng enne MM-i toimub teisipäeval Gran Canarias, Sloveenia vastu. USA koondis alustab MM-i järgmisel laupäeval, Soome vastu.