Caterham põhjendas 32-aastase sakslase autosse panekut sellega, et tal tuleb ettearvamatutes ilmaoludes sõitmine paremini välja, kuid kinnitas, et jaapanlane jääb siiski tiimiga seotuks.

"Spa-Francorchampsil mängib ilm suurt rolli ning Lotterer on üks kogenumaid vahelduvates oludes sõitjaid," vahendab Sky Sports Caterhami teadet.

Pole veel teada, kas Kobayashit sel aastal üldse enam Caterhami roolis näeb. Tema Twitteri konto järgi võib mõista, et uudis tuli ka talle üllatusena. Kaks päeva tagasi kirjutas jaapanlane: "Olen sel nädalavahetusel toimuvaks Belgia GP-ks täielikult valmis."

Lotterer võitis prestiižse Le Mansi 24 tunni sõidu Audiga 2011., 2012. ja 2014. aastal ning triumfeeris 2012. aastal kestvussõidu maailmameistrivõistlustel (World Endurance Championship).

Pärast edukat hooaega Saksa ja Briti F3 sarjades teenis ta 2002. aasta F1 hooajaks Jaguari testisõitja koha. 2011. aastal võitis Lotterer Jaapanis Formula Nippon sarja tiitli, mida tuntakse tänapäeval Super Formula nime all. Praegu hoiab ta seal üldarvestuses teist kohta.