67-aastasel Perneril on Taaramäe ja Kangerti edus hindamatu roll, sest just tema käe all alustasid mõlemad väikeste koolipoistena Vändras rattatreeninguid.

"See on hea üllatus, kuigi ma ei osanud päris täpselt arvata, kus Taaramäe maandub. Astana paistab praegu igatahes heal järjel olevat," sõnas 67-aastane Perner. "Nad on lapsest saati head sõbrad olnud ja palju koos sõitnud. Selline lüke tuleb kindlasti mõlemale kasuks."

Kas seda, et kaks endist õpilast pika vahe järel taas ühes meeskonnas sõitma hakkavad, võib treener nimetada unistuse täitmiseks? "Eks mul ole hea meel muidugi. Poisid on ju nii tublid olnud ning see on iga treeneri unistus, et kaks meest maailma esikümne piirimail sõidavad."

Perner usub, et Taaramäele sobib ka abimeheroll, mida ta nüüd Astanas täitma peab hakkama (Cofidises oli ta meeskonna liider). "Ta on tegelikult kogu aeg teiste heaks tööd teinud. Ka lapsena oli ta alati võistkonna eest väljas," leiab Perner, kellel nii Kangert kui Taaramäe on käinud aastast-aastasse sügiseti külas.

Kangerti hetkeseisu peab Perner 23. augustil algava Vuelta eel väga heaks. "Kangerti vorm on praegu väga kõva, mida on näidanud head esitused pärast ränkrasket Tour de France`i. Arvan, et ta on Vueltal heas minekus."