"Meie otsus oli küll tauniv, kuid nimetatud isikutelt ei saa me selle materjali põhjal kutset ära võtta," ütles treenerite kutsekomisjoni liige Rein Haljand, kes tõi näitena oma õpilasele Anita Stepanenkole dopingut andnud ujumistreeneri Nikolai Borzovi.

"Kuna juhtum oli väga konkreetne ja faktiline, tuli ta meie komisjoni vastu niisuguste juriidiliste inimestega vastu, et me jäime talle alla. Meie komisjonil ei olnud juristi. EOK peab oma juriidilist taset tõstma ja paluma selliste keisside lahendamise väga kõrgetasemeliste juristide abi, et meil oleks alus ka treenerikutset ära võtta. Praeguse treenerite eetikakoodeksi punktid on pehmed ja ilusad, aga juristid teevad selle maatasa."

"Meie soovitus on, et ka eetika küsimustes – see ei puuduta ainult dopingu kasutamist – peaksid olema juriidiliselt pädevamad nõuded. Arvan, et meie komisjon hakkabki täiendama just eetikakoodeksi dopingu valdkonda puudutavaid punkte, mis annaksid meile aluse teha raskemaid otsuseid, nagu on kutse äravõtmine ja kutse mitteandmine. Seejuures eetika rikkumised ei aegu," lisas Haljand.

Treenerite kutsekomisjonil palus kokku tulla EOK peasekretär Siim Sukles, kes tahtis spetsialistide arvamuse dopingu vahendamises kahtlustatavate Lembergi ja Alaveri kohta EOK täitevkomiteele 28. augustil arutlemiseks lauale panna.

Vaata pikemat intervjuud videost!