Selle poolfinaali kiireim oli Martyn Rooney 45,40-ga. Järgnesid Samuel Garcia 45,58 ja Ricardo Dos Santos 45,74-ga. Kolme poolfinaali kokkuvõttes sai Niit 9. aja, kuid finaali pääsesid tänu oma jooksus kahe parema hulka tulemusele ka kaks meie mehest aeglasemat meest.

Finaali jõudsid britid Martyn Rooney, Conrad Williams ja Matthew Hudson-Smith, belglane Jonathan Borlee, hispaanlane Samuel Garcia, Iisraeli jooksja Donald Sanford, poolakas Jakub Krzewina ja sakslane Kamghe Gaba.

„Andsin endast parima, aga praegu lihtsalt viimast 50 meetrit ei jõua joosta,“ sõnas poolfinaalis üheksandat aega Niit pärast jooksu. „Lõpu äralangemise põhjus on selles, et ma pole suvel piisavalt pikki lõigutrenne teinud. Eks ka eilne jooks oli veel jalgades,“ põhjendas lõpusirgele esimesena tulnud, kuid seejärel selgelt konkurentidega võrreldes kiirust kaotanud ja oma jooksu neljandaks jäänud Niit.

"Juba homme hommikul seisab Niidul ees 200 meetri jooksu eelring. „Kui ma suudan seal oma hetkeseisu pealt järgmisse ringi joosta, siis on tore, kuid ma kardan, et mul pole selleks lihtsalt jõudu enam. Eks homme ole näha.“