Kui hommikused treeningud ja esimene võistlussõit peeti veel kuiva ilmaga, siis peale 65cc klassi esimest finaali algas kohe uuesti ka vihmasadu, mis muutis savimullase ja kiviklibuse raja kõigile väga libedaks ja ohtlikuks.

Pent sai tihedas vihmasajus toimunud sõidus väga hea stardi ja kihutas pikalt esikuuikus. Kahjuks tuli tal kaks kukkumist ja ta langes mitmeid kohti ning ületas lõpujoone 14-ndana. Talviku sõitis terve sõidu teises kümnes ja oli lõpuks 20-s.

Sõidu võitis kindlalt esimese sõidu neljas poiss, jaapanlane Jo Shimoda, kes edestas avasõidu võitnud austraallast Jett Lawrence'i 20 sekundiga. Kolmanda koha sai, nagu ka esimeses sõidus, ameeriklane Jeremy Ryan.

Kahe sõidu kokkuvõttes krooniti selle aasta 65cc maailmameistriks Lawrence (47 punkti), hõbemedali sai Shimoda (43 p) ja pronksi Ryan (40 p). Pent oli 11-s (18 p) ja Talviku 13-s (15 p).

125cc klassi maailmameistriks tuli sama klassi värske Euroopa meister sakslane Brian Hsu (50 p), kes võitis Belgias mõlemad sõidud. Teise koha sai venetsueela noormees Gilberto Locurcio (40 p) ja kolmanda selle hooaja Euroopa hõbe rootslane Alvin Östlund (40 p). Locurcio oli avasõidus kolmas ja teises teine ning rootslane jällegi esimeses teine ja teises kolmas.

Eesti meeskonna Sahkar KTM Racing sõitja belglane Jago Geerts saavutas 85cc klassis kokkuvõttes viienda koha, sõidud lõpetas ta viienda ja kümnendana. Maailmameistriks tuli meie põhjanaabrite suureks rõõmuks Kim Savaste (42 p), kusjuures ta ei olnud parim kummaski sõidus, olles avasõidus kolmas ja teises teine. Teine koht kuulus avasõidu võitnud, kuid teises kuuendana lõpetanud austraallasele Caleb Grothuess'ile (40 p) ning kolmas taanlasele Mikkel Haarupile (33 p), kes oli esimeses sõidus alles 13-s, kuid teises võidumees. Kuna kõik eilsed 40 finalikoha kindlustanut olid täna stardijoonel, siis eile Last Chance sõidus esimeseks finaali varumeheks jäänud Andreas Hiiemägi enda võimeid kahjuks näidata ei saanud.

Võistluspaik on muutunud pikale vihmaperioodile totaalseks mudamülkaks, kus pealtvaatajate autod on kinni ja lahkujate matkaautosid tõmmatakse mudast välja, et nood saaksid koduteele asuda. Järgmine suurem võistlus, kus meie ja ka lähinaabrite parimad noored stardijoonel on, toimub 23.-24. augustil Tartu külje all asuvas Lange motokeskuses, kui seal peetakse selle aasta Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste kolmas etapp.