Tänavu on alaliit teinud seoses võistlustega mitmeid muudatusi. Nii näiteks ei kanna noorte võistlusklassid enam varem teada olnud nimetusi nagu olid A-, B- ja C-klass vaid on saanud ühtse joone koondistega ja Euroopas kasutusel olevate terminitega nagu seda on U19-, U18-, U16-, U14- ja U13-vanuseklass. Alla 12-aastased lapsed jätkavad mängimist ja võistlemist minikorvpalli nime all (Mini-klass).

Korvpalliliit on uuendanud ka võistlussüsteeme. Nii rakendatakse poiste meistrivõistlustel lahendus, kus enam ei peeta võistlusi eraldi eliitgrupile ja esiliigale vaid kõik võistkonnad alustavad ühelt tasandilt. Võistkonnad üle Eesti jagatakse võistkondade registreerimise järel reitingu alusel alagruppidesse, kusjuures alagruppide siseselt arvestatakse regionaalset printsiipi. Alagruppide järel saavad võistlused jätku vahegrupiturniiridena, misjärel saabub kevadine kulminatsioon play-offide ja final-fouride näol.

Alaliit annab teada, et lisaks varasemal hooajal osavõtumaksuvabana olnud poiste ja tüdrukute Mini-klassile on nüüdsest tasuta ka U13-klass. Ühtlasi on juhatuse otsusega kinnitatud, et uuest hooajast tõuseb spordimeisterlikkuse rahade tase 115 000-lt eurolt 125 000-ne euroni.
Noortekorvpalli jätkuv peasponsor on G4S. Võistlusi ja projekte aitavad ellu viia veel Sony, Viking Line, Nike, Sportland, Tridens, Utilitas, Värska jt.

Täpsema info võistlusjuhendi- ja kalendri ning osavõtu- ja litsentsitasude kohta leiab www.basket.ee kodulehelt G4S Noorteliiga alajaotuse alt ja G4S Noorteliiga Facebook-i lehelt.