Planeeritud kella 12 asemel oli päeva esimese võistlussõidu hoiatussignaal võimalik anda alles kella 18 paiku, kui hakkas puhuma küll nõrk, aga üsna stabiilne tuul.

470 klassis läksid juhtima õed Marjaliisa ja Elise Umb (Purjespordiselts Maru). Neile järgnevad Maria Veessaar ja Maiki Saaring (Tallinna Jahtklubi) ning Andres Rohtla ja Tõnis Haavel (ESS Kalev Jahtklubi).

Finnil jätkab liidrina Deniss Karpak (Karpak Sailing Team). Teist kohta hoiab Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) ning kolmandat Harles Liiv (KJK).

Laser Standard klassis püsib seni peetud sõitude kokkuvõttes parimana Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts) ja britt Alex Mills-Bartoni ees.

Henri Lepik (SMS) on tõusnud juhtpositsioonile Laser Radialil. Teist asetust hoiab Anne-Mari Luik (ROPK) ning kolmas on Liina Kolk (SMS).

F18 katamaraaniklassis on võtnud liidrikoha Uku Kuusk ja Aivar Soo (Haapsalu Jahtklubi), järgnemas Andres Laul ja Ain Roosma (SoloSailing/Sailracing Academy NYCS) ning Kevin Jakobson ja Stenver Sondla (SoloSailing/SRA NYCS).

Laser Radial klassis võistleb 29, Laser Standardil 13, Finnil 5, 470-l 6 ning F18-l 14 sportlast.

ESS Kalev Jahtklubi meistrivõistlused korraldab ESS Kalev Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Pühapäeval on võistlussõidud planeeritud algusega kell 11.

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas koosneb kokku kaheksast regatist noorte- ja olümpiaklassidele.