Valdma teekond finaali oli närvesööv, kuid Laitse rallipargi publikule nauditav. Esimeseks jälitussõidu vastaseks oli norralane Fredrik Oksnevad, kes hooaja kolmandal etapil Rootsis sai teise koha ja hoidis Eestisse tulles üldjärjestuses 9. kohta. Mehed olid niivõrd võrdsed, et kohtunikud kuulutasid välja kordussõidu. Valdma võitis selle kindlalt.

Kaheksandikfinaalis alistas Valdma kaasmaalase Mihkel-Norman Tultsi. veerandfinaalis tuli vastamisi minna järjekordse kõva pähkliga - Juha Pöytälaaksoga Soomest, kes voor varem oli konkurentsist lülitanud sarja üldliidri James Deani.

Poolfinaalis jäi Valdmale alla Allan Lätt, kes lõpuks sai neljanda koha.

Finaalis sõitis Tuerck Valdmale tagant sisse ning võis arvata, et selle eest läheb tal ka kõvasti punkte maha, kuid kohtunikud olid teist meelt ning kuulutasid vahetult enne poodiumitseremooniat võitjaks külalise Ameerikast.

"Ryan sõtis mulle küll esimeses kurvis tagant sisse, aga püsis ülejäänud raja väga lähedal. Pettumuseks pole põhjust. Teine koht on ka väga-väga kõva sõna! Olen väga rahul," kommenteeris Valdma.

Valdma jaoks oli tegu karjääri suursaavutusega. Tšehhi ja Läti Allstars etappidel jäi ta esimesena poodiumilt välja.