Kõik kuus MMil osalenud Eesti jahti tegid sõna otseses mõttes ajalugu võideldes igas sõidus kõrgete kohtade eest ja noppides kokku suisa viis sõiduvõitu. Eestisse toodi lisaks maailmameistritiitlile ka neljas, kaks viiendat ja kaks kaheteistkümnendat kohta!

Kokku peeti regati jooksul 2 pikka kuni 10 tundi kestnud avameresõitu ja 7 lühirajasõitu vastutuule-allatuule rajal. Ühe halvima sõidu punktisumma arvestati koondsummast maha. Kielis toimunud maailmameistrivõistlused purustasid osavõtjate arvu poolest kõik senised rekordnumbrid. Esialgu enam kui 170 eelregistreerunust jahist asus võistlustulle 150 alust - suurimate jahtide grupis A 27 jahti, keskmiste jahtide grupis B 57 jahti ja väikseimate jahtide grupis C 66 jahti. B ja C grupi suur osavõtjate arv sundis korraldajaid esimesel neljal võistluspäeval kvalifikatsioonisõidud läbi viima gruppidesse jagatuna ning alates eelviimasest päevast jagati jahid senise paremusjärjestuse järgi kuld- ja hõbelaevastikuks, ning kõrgeimate kohtade pärast said võistelda kahel viimasel võistluspäeval kuldlaevastikku pääsenud 30 parimat jahti.

Suuruselt keskmiste jahtide ehk B-grupis osalenud Forte (EST-475) sõitude kogusummaks kujunes 26 punkti tulemuste seeriaga 3-3-2-4-5-3-4-1-(30DNC) ning nad edestasid teise koha saanud Hollandi jahti Checkmate Peter de Ridderiga roolis suisa 18 punktiga. Forte tiitel oli kindel juba enne tänast viimast sõitu ja nii nad viimast sõitu sõitma ei läinudki. Roolimees Jaak Jõgi sõnul tegid eestlased Kielis hirmus head sõitu ja näitasid, mis puust nad tehtud on. „Täna oli kõva tuule päev ja kolmikvõit C-grupis Eesti jahtidele näitas meie purjetamise kõrget taset!  Kogu regati jooksul valitsesid  keerulised olud ja reegleid polnud, mida järgida. Forte jaoks oli võtmesõna stabiilsuse säilitamine ning suuri riske me võtma ei läinud. Nii kõrgeid ootusi meil ei olnudki, lootsime hea soorituse korral maksimaalselt kuuendat kohta. Startidest saime aga hästi minema ja seda edu suutsime ka hoida või kasvatada. Kasuks tulid X-41 klassi jahte soosivad vaiksed tuuled ja Eesti purjetamise igapäevane tihe konkurents nii Kalev Jahtklubi kolmapäevaregattidel kui ka Muhu Väina regatil," lausus Jaak Eesti konkurente tunnustades ja MMi tulemust kokku võttes. 

Jaht Forte, Jaak Jõgi, Kalev Jahtklubi