Eesti koondislased esitlesid täna keskpäeval uut mänguvormi Tallinna teletorni 21. korrusel. Täpselt kuu enne EM-tsükli kodust avaheitlust Sloveeniaga jagas mõtteid ka peatreener Magnus Pehrsson.

"Kõige toredam, et ettevalmistus ja ootus hakkab lõppema ning peagi saab valikmängudega pihta hakata. Mõistagi jälgime selle viimase kuu jooksul meie pallurite vormi, seisundit ja kõike muud eriti tähelepanelikult," sõnas Pehrsson ning lubas valitute nimekirja teatavaks teha umbes paari nädala pärast.

Et osad tavapärased põhimehed on sootuks klubita või saanud loodetust vähem mänguaega, teda otseselt ei häiri. "Ma ei muretse asjade pärast, mis ei ole minu kontrolli all. Jälgin olukorda, olen mängijatega kontaktis ja kui vähegi saame, aitame neid."

Küsimusele, mitu punkti peaks kümnest kohtumisest Inglismaa, Šveitsi, Sloveenia, Leedu ja San Marinoga koguma, vastas Pehrsson: "Treener ei saa mõelda nii - seal tahame võtta kolm ja seal ühe punkti. Keskendun võimalikult heale sooritusele. Igaüks võib ise arvutada, kui palju punkte on vaja koguda, et alagrupist edasi pääseda."

Samuti rõhutas rootslane: "Et eesmärki täita, peame esinema ideaalselt ja näitama erilist meeskonnavaimu, head vormi ja saama ka kõrvalt erilist tuge."

Neli päeva enne heitlust Sloveeniaga ehk 4. septembril peab Eesti Stockholmis viimase kontrollmängu Rootsiga.