EOK initsiatiivil kokku kutsutud komisjoni aruandes seisab, nagu oleks kunagine suusakoondise spordiarst Vitali Bernatski Eesti suusakoondise peatreenerile Mati Alaverile tema treenitavate sportlaste tarbeks mitmel korral kasvuhormoone müünud ning temaga sel teemal konsulteerinud.

Alaveri sõnul ei ole temal selle teemaga mingit pistmist ning lükkas tagasi kõik väited, nagu oleks ta Bernatski juures kasvuhormoone ostmas käinud. Ehkki Alaveri kohtumisest Bernatskiga on tõendid ka videolindil olemas, väitis treener, nagu oleks Bernatskiga niisama aja veetmise eesmärgil kokku saanud. "Ta oli mingil ajal suusakoondise arst, sealt ajast ma tunnen teda," vastas Alaver Aktuaalse Kaamera reporteri küsimusele antud kohtumiste kohta.

EOK poolt kokku kutsutud komisjon soovitas enda aruandes tõsiselt kaaluda ka seda, kas komisjoniga mitte koostööd teinud inimesed üldse sobivad Eesti spordi vastutavatele ametikohtadele. Nimelt keeldus Alaver uurimise ajal komisjoni küsimustele vastamisest. "Ma olin üsna hõivatud sel ajal ja kuna mul pole selle looga mingit pistmist, siis ma ei pidanud vajalikuks sinna minna," kommenteeris Alaver komisjonist eemale hoidmist.

Tallinna lennujaamas jäi kaamerate ette ka Alaveriga samalt lennult Eestisse saabunud Andrus Veerpalu, keda dopingusüüdistused viimastel aastatel kõige valusamalt on tabanud. Veerpalu keeldus Bernatski raportiga seoses kommentaari andmast.