Möödunud hooajal üllatati paljusid Eesti karikavõistluste triumfiga detsembris, edasine hooaeg jäi aga kahvatuks. Schenker Liigas ei pääsenud TTÜ nelja parima finaalturniirile, medalita jäädi ka Eesti meistrivõistlustel. Tuntava pitseri jättis meeskonna esitlustesse sidemängija Kusti Nõlvaku seljavigastusest tingitud mängupaus. Karikavõit andis aga TTÜ-le õiguse osaleda rahvusvahelistes sarjades ning nii näemegi algaval hooajal TTÜ-d tugevuselt kolmandas Eurosarjas Challenge Cup, kus avaringis minnakse vastamisi rumeenlaste Unirea DEJ-ga, vahendab volley.ee.

Tiimist on eelmise hooaja koosseisust lahkunud vanameister Jaanus Nõmmsalu (Pärnusse), Mikk Markus Sihver, Karel Ellermaa (Rakverre), Karlis Mesila (Rakverre) ja Vaido Veek (lõpetas karjääri). Lahkujate kohad on tänaseks peaaegu lõplikult ka uute, peamisel noorte, meestega täidetud. U-20 vanuseklassi juunoride koondisest on värvatud lisajõududeks temporündaja Joonas Popman, nurgamees Taavi Arula (tuli üle Bigbank Tartust), sidemängija Aleksander Eerma ja libero Alari Saar. Meeskonna mänedžeri Uku Rummi sõnul on lõpusirgel läbirääkimised veel kahe nurgaründajaga, kellest üks on leegionär Valgevenest ning teine eelmise hooaja keskel meeskonnaga liitunud väliseestlane Sander Rätsep.

Põhiraskust hakkavad eeldatavasti kandma sidemängija Kusti Nõlvak, diagonaal Mart Tiisaar, nurgaründaja Kristjan Jürima, tempomehed Siim Ennemuist ja Mihkel Tanila ning libero Madis Pärtel. TTÜ võrkpallimeeskond jätkab aastatepikkust tava, kus lõviosa mängijatest on ka TTÜ tudengid.

Iseseisvate treeningutega alustati juuli viimasel nädalal, esimene ühiskogunemine Tallinnas oli 4. augustil. Nii jõusaali- kui metsatreeninguid viib läbi meeskonna füsioterapeut/treener Risto Jamnes. TTÜ peatreenerina jätkab ka algaval hooajal Janis Sirelpuu.

Uku Rummi sõnul TTÜ meeskond hooaja-eelsel ettevalmistusperioodil just üleliia mängida ei kavatse: "Osaleme 17.-18. septembril toimuval Pärnu turniiril ning septembri viimasel nädalal ka Eesti-Läti superkarikal, kuhu pääsevad mõlema riigi möödunud hooaja meistrid ja karikavõitjad."