Delfile ja Eesti Päevalehele teadaolevalt lõppes juhatuseliikmete hääletus Sõbra kinnitamiseks Eesti koondise abitreeneriks 7:7, mille peale otsustas Enden juhatusest lahkuda. Ratas pooldas Delfi ja Päevalehe andemetel Sõbra kuulumist peatreener Tiit Soku tiimi.

Hääletus korraldati juhatuses tavapärase protseduurina. "Korvpalliliit on alati otsustanud teha hääletusi abitreenerite valimisel, siin polnud midagi uut," ütles Ratas.

Ratta sõnul ei näita tasavägine hääletus, et juhatuses ilmneb lõhenemise märkeid. Iga juhatuse liige sai hääletada vastavalt oma tahtmisele ja seekord leidis juhatus, et Sõber peaks ikkagi jätkama koondise treenerina. Korvpalliliidu juhatuse lõhenemisest pole põhjust rääkida, sõnas Ratas Delfile.

Korvpalliliidu president lausus siiski, et tal on isiklikult kahju Endeni lahkumisest. "Ta on tark ja väärtuslik mees, tema lahkumisest on loomulikult kahju. Kuid see oli Endeni otsus. Mina ei saa siin midagi parata. Tänan teda tehtud töö eest," ütles Ratas napisõnaliselt.