Sellel aastal toimub Kahe Silla jooksu raames Endla Kostüümidraama, kostüümijooks. Ettevõtmise eesmärgiks on lisada jooksule meeleolukust ja atraktiivsust kostümeeritud jooksjate näol. Kostümeeritult oodatakse osalema nii Kahe Silla jooksul, kepikõnnil kui ka ratastoolisõidul osalejaid. Parim kostüüm saab kutse kõikidele Endla teatri järgmise hooaja esietendustele.

Kostüümidraama tarbeks valmisid Kahe Silla klubi ja Endla teatri ühise projektina fotoseeriad kostümeeritud viiest Pärnu sportlasest ja viiest Endla teatri näitlejast. Projektis lõid sportlastest kaasa jooksu algataja Jüri Jaanson, sõudja Kaisa Pajusalu, jalgpallur Kairi Himanen, sõudja Allar Raja, elujooksja Kristjan Puusild ning näitlejatest Ireen Kennik, Carmen Mikiver, Kaili Viidas, Priit Loog ja Sepo Seeman. Pildistamisi lavastas näitleja Kaili Viidas, fotod Terina Tikka, stilistina aitas kaasa teatri peakunstnik Liina Unt ja grimm Sirle Teeäär.

Fotod on alates 5.augustist huvilistele uudistamiseks üleval Pärnus Rüütli platsil, Endla teatri juures ning Rannapargis.

Lisaks tervitab teater nii lastejooksu kui ka põhijooksu päeval väikesi ja suuri spordisõpru teatrilaulude kontsertidega. Lastelaulude ja putukate kontsert tuleb Endla lastelavastuste tegelaste poolt esitusele 6. ja 7. septembril. Jooksu põhipäeval peale autasustamist toimuval teatrilaulude kontserdil kuuleb hitte lavastustest “Viimane kauboi”, “Boyband” ja “Testosteroon”. Koit Toome kõrval tulevad lavale Endla teatri laulvad näitlejad ning bänd Viimane Kauboi.

Kõigil huvilistel on võimalik tutvuma tulla ka teatrimaja lavataguse eluga. Teatrimaja ekskursioone viivad läbi Endla teatri näitlejad. Kostüümilao juures saab selga proovida valikut teatrikostüümidest ning laenutada kostüümijooksu jaoks kostüüme ja aksessuaare.

6.-7. septembril toimuv Jüri Jaansoni Kahe Silla jooksust on taaskord kujunemas tervet nädalavahetust hõlmav spordipidu, mis pakub tegevust kogu perele. 6. septembril toimuvad Martensi väljakul Kahe Silla lastejooksud ja Pärnumaa Rahvasporditurg ning Pärnu Keskraamatukogus liikumisharrastuse seminar. 7. septembril sportliku nädalavahetuse finaalina antakse kell 12.00 start Jüri Jaansoni Kahe Silla jooksule, käimisretkele ning ratastoolisõidule.

Kuna valminud on uus ja moodne Jaansoni kallasrada, läbitakse jooks tänavu uuenenud rajal. Jooksudistants on nüüdsest 9,86 km, pakkudes kuhjaga emotsioone ja meelelahutust.

Lisainfo Kahe Silla jooksu ja Endla Kostüümidraama kohta www.2silda.ee