27-aastase Kangerti debüüt Prantsusmaa velotuuril osutus silmapaistvaks. Abimehe roll, eriti otsustava nädala Püreneede mägietappidel, oli hästi märgatav. Põhitöö kõrvalt saadud kokkuvõtte 20. koht on muide täpipealt samaväärne tulemus tänase supermehe Vincenzo Nibali debüüdiga 2008. aastal. Ainult vanusevahe räägib Nibali kasuks, itaallane oli toona 23-aastane.

Mida võiks Nibaliga võrdluses oodata Kangertilt tulevikus?

- Itaallane võitis 2002. aasta juunioride MM-il pronksi eraldistardis. Kangert sai aasta hiljem Euroopa Noorte olümpiapäevadel (U16 vanuseklass) Pariisis eraldistardis samuti pronksi.

- Itaallane võitis 2004. aastal U23 vanuseklassis MM-pronksi eraldistardis. Kangert oli kolm aastat hiljem samal distsipliinil MM-i 7. koha mees.

- Nibali jõudis esimest korda üldarvestuses poodiumile oma viiendal suurtuuril (kolmas Girol 2010). Kangertile oli käesolev Tour de France viiendaks suurtuuriks. Seni pole ta saanud veel võimalust enda eest sõita.

- Nibali on viie aasta jooksul võitnud kõik kolm suurtuuri (Vuelta 2010, Giro 2013, Tour 2014), tal on kokku 7 poodiumikohta. Nibali on Kangertist 2,5 aastat vanem, elukutseliste hulgas sõitmise kogemust 4 aastat enam.

Need on reaalsed numbrid otse elust. Järeldused tehke igaüks ise. Vähemalt mulle tundub, et sammu või kaks annaks ülespoole astuda küll. Mida see tulemustes lõpuks tähendaks, näitab vaid aeg.