Leedu klubide võimalik mitte-osalemine on põhjustatud kohaliku korvpalliliiga vastu võetud otsusest viia kodune hooaeg läbi neljaringilise turniirina ehk mängude arv kasvab võrreldes eelnevate hooaegadega. Uus otsus on tehtud peale VTB Ühisliiga alagruppide loosimist ja uue hooaja formaadi kinnitamist.

VTB Ühisliiga president Sergei Kuštšenko tõdes, et Leedu klubide eemalejäämine on kahetsusväärne, kuid liiga püüab jätkata sama atraktviise ja löögijõulisena.

"Ühisliiga viimasel koosviibimisel otsustati osalevate Leedu klubide arvu tõsta viiele. Täna on selge, et Leedu liiga ei luba viiel klubil VTB-liigas kaasa lüüa," rääkis Kuštšenko VTB-liiga kodulehele. "See on kahetsusväärne, kuid peame otsust austama. Leedu korvpall on oluline osa meie VTB Ühisliiga projektis ning loodan, et tulevikus koostöö jätkub. Liiga jääb alati avatuks neile, kes meie põhimõtteid järgivad. Mängukalender tuleb ümber teha, kuid hoolimata sellest saab uus hooaeg olema elamusterohke ning huvitav."

Kalev/Cramo oleks pidanud VTB Ühisliiga esialgse loosimise tulemusena vastamisi minema Klaipeda Neptunase ja Alytuse Dzukijaga.