Järjekorras üheksas Sangaste Rukki Päev on rahvapidu, kus peale koduleiva ja –kalja mekkimise, kootidega vilja peksmise ja käsikiviga rukkijahu jahvatamise saab ka sportlikult aega veeta.

Rukki Päeva uueks traditsiooniks on saamas Rukkihundi tõukerattasõidud. Põhjuseid selleks on mitmeid: Sangaste kandi tasane maastik ja hea kergliiklusteede võrgustik on loonud tõukerattasõidule ideaalsed tingimused, lisaks tegutseb Otepää ja Sangaste piirkonnas tõukerattamatkade korraldaja Loodusturism.ee, kes on Rukkihundi Tõukerattasõitude eestvedajaks ja korraldajaks.

Sel aastal toimub Rukkihundi Tõukerattasõitude raames lausa neli tegevust. Kell 12-16 on avatud tõukerataste osavusrada. Kell 12 stardib Rukki Maja õuelt tund kestev tõukerattatuur giid Tuuli Merimaa juhtimisel. Kell 13 antakse start noorte 4km pikkusele tõukerattasprindile. Kell 14 saab stardipaugu tõukerattasprindi põhivõistlus. Põhivõistluse 8km pikkune marsruut kulgeb Rukki Majast Sangaste lossini ja tagasi mööda krahv Bergi istutatud tammealleed ja piki Sangaste viljapõlde.

Korraldajatel on kohapeal rentimiseks pakkuda 55 tõukeratast. Osaleda võib ka isikliku tõukerattaga.

Auhinnad võitjatele on välja pandud Sangaste Rukkiküla liikmete poolt, kõiki finišeerijaid ootavad kingikotid Sangaste Linnase (HELENi helbed) ja Tartu Milli poolt.

Täpsem info Rukkihundi Tõukerattasõitudest siin: http://www.sangasterukkikyla.eu/rukki-paev/toukeratas

Sangaste Rukki Päeva korraldab MTÜ Sangaste Rukkiküla. Rukki Päeva veeb: www.sangasterukkikyla.eu/rukki-paev