Komisjoni esimees Kristjan Port lausus Delfi Spordile, et raporti venimise põhjuseks on siiani olnud komisjoni liikmete äraolekud. "Üllar Lanno (Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi direktor - toim) oli vahepeal Eestist eemal, ka ma ise olin paar nädalat ära," ütles Port Delfile.

Pordi sõnul on tänaseks päevaks raporti avalikustamine jõudnud nii kaugele, et kõik komisjoni liikmed on allkirja andnud. Raport on praegu keelekorrektuuris. "Sellega läheb veel natuke aega," ütles Port, kes ei soovinud täpset kuupäeva, mil dokument lõpuks avalikustatakse, veel anda.

Kolmandal juunil toimunud Bernatski juhtumi pressikonverentsil ütles Port, et raportiga ei tuvastatud kellegi süüd. "Mina ei oska öelda, kas keegi kaotab raporti tõttu töökoha või mitte," ütles Port toona. „Küll aga jõudis komisjon, kes tegeles uurimisega ühiskondlikel alustel, äratundmiseni, et Eesti seadusandlus on dopinguvastaste reeglite rakendamisel ebapiisav ja järelvalve nõrk ning puuduvad seaduslikud vahendid dopingujuhtumites kaasosaliste tuvastamiseks ja karistamiseks,“ nentis Port.