2011. aastal US Openi ja 2012. aasta PGA meistrivõistlused võitnud McIlroy astus esikohaga "klubisse", kus varem ees vaid legendaarsed Jack Nicklaus ja Tiger Woods - nemad kolmekesi on ainsad, kes 25-aastaselt võitnud kolm erinevat suurturniiri.

Juba avapäeval liidrikoha haaranud McIlroy juhtis enne viimast võistluspäeva lähima rivaali ees kuue löögiga ning 71 löögist piisas, et lõpuks kahe löögiga hispaanlase Sergio Garcia ja ameeriklase Rickie Fowleri ees esikoht võtta. Kahest löögist lähemale ei pääsenud kumbki kogu päeva jooksul.

McIlroy sai kergemalt hingata, kui end viimasel päeval kõige ohtlikuma rivaalina näidanud ja esimesena kahe löögi kaugusele jõudnud Garcia 15. rajal palli bunkrisse saatis, sealt kohe esimesel katsel välja ei pääsenud ja löögi võrra liidrist kaugemale libises.

Tulihingeline Manchester Unitedi fänn, taanlannast tennisetähe Caroline Wozniacki endine kihlatu McIlroy polnud päeva ainus võitja. Kümme aastat tagasi panustas ta isa koos kolme sõbraga igaüks 100 naelsterlingit koefitsiendiga 500 ühele, et McIlroy võidab enne 26-aastaseks saamist Britis Openi. Igaüks sai seega 50 000 naela (63 163 euro) võrra rikkamaks.